Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Μαΐου 31, 2023

Κώστας Μπάρκας: Μήνυμα για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων


Θέλω ειλικρινά να ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου στις υποψήφιες και στους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων καλή επιτυχία.

Ένας κύκλος κλείνει, ένας νέος ανοίγει και δίνεται η ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε κυρίως εμείς οι υπόλοιποι, ότι  οι Πανελλαδικές Εξετάσεις μπορεί να είναι μια σημαντική στιγμή στη ζωή ενός νέου ανθρώπου, δεν κρίνει όμως τα πάντα. Τώρα αρχίζει ουσιαστικά την αυτόνομη πορεία του στη ζωή. Τα όνειρά του, που ανανεώνουν και εξελίσσουν την κοινωνία, δεν μπορούν να μετρηθούν αποκλειστικά με όρους «επιτυχίας» ή «αποτυχίας» σε μια διαδικασία εξετάσεων.

Είναι χρέος μας να σταθούμε συμπαραστάτες τους, στηρίζοντας κάθε τους επιλογή. Είναι όμως και χρέος μας, να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις, ώστε η βούληση, ή η ανάγκη ενός νέου ανθρώπου για την εισαγωγή του σε κάποιο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα, να συμπορεύεται με το καθολικό κοινωνικό δικαίωμα της ισότιμης πρόσβασης στην εκπαίδευση, όχι ως προνόμιο για λίγους, αλλά ως ένα ανοιχτό, δημοκρατικό και δημιουργικό σύστημα μαθησιακής διαδικασίας, που συμβάλλει στην επίτευξη της ατομικής ευτυχίας μέσα από τη συλλογική πρόοδο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου