Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Μαΐου 17, 2023

Μ. Κατσικοβόρδου: Πρέπει να βρούμε το νέο αφήγημα της Πρέβεζας


Συνέντευξη στην «Τοπική Φωνή» παραχώρησε η υποψήφια Βουλευτής της ΝΔ Ν. Πρέβεζας Μαρία Κατσικοβόρδου ενόψει των εκλογών την Κυριακή 21η Μαΐου. Στη συνέντευξή της η κα Κατσικοβόρδου αναφέρθηκε στις προτεραιότητές της αλλά και το ενδεχόμενο συνεργασίας της ΝΔ με άλλα κόμματα.

Ερώτηση: Ποια ήταν η αφορμή που σας οδήγησε στην απόφαση να είστε υποψήφια Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Ν. Πρέβεζας; Ποια ήταν η άποψη της οικογένειάς σας, των δικών σας ανθρώπων;

Μ. Κατσικοβόρδου: Παρομοιάζω συχνά τις εκλογές με τον πρωταθλητισμό, χρειάζεται προσπάθεια και δύναμη, αφοσίωση και αυτοσυγκέντρωση, χρειάζονται ώρες ατελείωτες στους δρόμους αλλά και όταν είσαι στο σπίτι χρειάζεται να απομονωθείς για να διαβάσεις, να γράψεις, να δεις ειδήσεις. Για έναν υποψήφιο όλα αυτά είναι γνωστά και τα επιθυμεί, όπως ένας αθλητής θέλει την καλύτερη δυνατή επίδοση και το χρυσό μετάλλιο. Δεν υπάρχει όμως περίπτωση οι άνθρωποι γύρω του στην διαδικασία αυτή να μην νιώσουν σε στιγμές παραμελημένοι η στην άκρη. Οικογένεια και στενοί φίλοι. Το ξέρουμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με την πολιτική και πονάει λίγο σε στιγμές ότι φερόμαστε έτσι. Θέλω τουλάχιστον με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω δημόσια τους γονείς μου, γιατί είναι υπέροχοι άνθρωποι και οι δύο, πάντα εκεί, το στήριγμά μου σε όποια μου απόφαση και αν πάρω - που δεν είναι συχνά εύκολες  - και είναι η δύναμη μου και οι αξίες μου που με προστατεύουν και με καθοδηγούν. Είναι αυτοί όμως που μου έμαθαν επίσης πως όταν το καθήκον σε καλεί, όταν η πατρίδα σου, ο τόπος σου ζητά να προσφέρεις, τότε η απάντηση είναι πάντα ναι. Και το καθήκον υπερβαίνει όλων. 

 

Ερώτηση: Ο Νομός μας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, όπως η απομόνωση καθώς εκκρεμεί η σύνδεση με τους μεγάλους οδικούς άξονες, όπως η έλλειψη ιατρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, η έλλειψη υποδομών... Ποιες είναι οι προτεραιότητές σας;

Μ. Κατσικοβόρδου: Τις προτεραιότητες τις ορίζουν οι ανάγκες και αυτό που βλέπω εγώ στο νομό μας είναι τα χωριά να ερημώνουν και η αγορά στην Πρέβεζα να φθίνει. Άρα χρειαζόμαστε κόσμο. Χρειαζόμαστε ξένες επενδύσεις για θέσεις εργασίας και οικονομική ανάπτυξη του νομού μας, χρειαζόμαστε όμως και περισσότερους μόνιμους κατοίκους που θα χτίζουν τη ζωή τους στην Πρέβεζα και θα δημιουργήσουν οικογένειες και παιδιά εδώ. Για να τα καταφέρουμε αυτά θεωρώ ότι πρέπει, να βρούμε το νέο αφήγημα του τόπου μας, το νέο αφήγημα της Πρέβεζας. Ποιοι είμαστε ως νομός, τί έχουμε να προσφέρουμε διαφορετικό, πώς μπορούμε να ξεχωρίσουμε και να προσελκύσουμε κόσμο. Και έχουμε πολλά χαρίσματα και ομορφιές, καθόλου δεν ανησυχώ ότι αν καθίσουμε όλοι μαζί πολίτες, τοπικοί φορείς, τοπική πολιτική ηγεσία, αυτοδιοίκηση ακόμα και πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι, θα φτάσουμε σε ένα πολύ όμορφο και δυνατό αποτέλεσμα για την Πρέβεζα και το νομό μας. Ας καταφέρουμε να συνεννοηθούμε και να συμφωνήσουμε στα βασικά και θα τα φτιάξουμε όλα τα άλλα και υποδομές και δρόμους και το νοσοκομείο. Θεωρώ ότι την επόμενη τετραετία η Πρέβεζα θα έχει τόσες θετικές αλλαγές σε κάθε τομέα που θα είναι αγνώριστη το 2027 στα μάτια όλων μας. Θα είμαστε εδώ ξανά και θα τα λέμε.

 

Ερώτηση: Η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές της Κυριακής; Θα οδηγηθούμε σε δεύτερες εκλογές;

Μ. Κατσικοβόρδου: Βάσει και των δημοσκοπήσεων και της γενικότερης αίσθησης στην κοινωνία, φαίνεται η Νέα Δημοκρατία να είναι το πρώτο κόμμα με διαφορά. Επιθυμητή φυσικά η αυτοδυναμία από την πρώτη Κυριακή αλλά εφόσον αυτό δεν συμβεί, όπως έχει πει και ο Πρόεδρος μας, η Νέα Δημοκρατίας θα σεβαστεί τους Συνταγματικούς Κανόνες, θα λάβει τη διερευνητική εντολή και θα κινηθεί ανάλογα με το αποτέλεσμα. Ας περιμένουμε όμως να δούμε τί θα γίνει, ας ολοκληρώσουμε με τις πρώτες εκλογές, είναι πολύ πρώιμο ακόμα να συζητάμε για δεύτερες. Σε κάθε περίπτωση ο αγώνας για τη νίκη δεν σταματά μέχρι τελευταία στιγμή!

 

Ερώτηση: Υπάρχει περιθώριο για συνεργασίες της Νέας Δημοκρατίας με άλλα κόμματα ή οι διαφορές στην πολιτική των δυο κομμάτων είναι τέτοιες που δεν θα το επιτρέψουν;

Μ. Κατσικοβόρδου: Η Νέα Δημοκρατία στην πράξη έχει αποδείξει ότι είναι ένα κόμμα πρόθυμο να αξιοποιήσει κάθε ταλαντούχο στέλεχος, από όποιο χώρο και αν προέρχεται κομματικά, εάν με τις γνώσεις του και τις ικανότητές του μπορεί να συμβάλει στη σωστή διακυβέρνηση του τόπου προς όφελος του λαού.  Το είδαμε ξεκάθαρα στην σύνθεση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη την προηγούμενη τετραετία με επιλογές στελεχών και σε Υπουργικές θέσεις αλλά και σε υψηλόβαθμο κυβερνητικό προσωπικό. Είναι και αυτό μια μορφή συνεργασίας. 

Όσον αφορά στην ερώτησή σας, στην ύπαρξη πολλών κομμάτων εντός μίας κυβέρνησης, δεν είμαι σίγουρη αν το διεθνές περιβάλλον των πολυκρίσεων και ανατροπών όπως διαμορφώνεται σήμερα ή οι ασταθείς μας γείτονες, το επιτρέπουν. Οι σύγχρονες Κυβερνήσεις χρειάζεται να παίρνουν γρήγορες και τολμηρές αποφάσεις μπροστά σε απρόβλεπτα γεγονότα, να είναι ετοιμόμαχες και ανεξάρτητες. Δεν ξέρω κατά πόσο θα ωφελούσε σημερα το λαό μια δυσκίνητη κυβέρνηση πολλών κομμάτων.  

 

Ερώτηση: Σε λίγα 24ωρα οι πολίτες θα κληθούν στην κάλπη να επιλέξουν με την ψήφο τους. Ποιό είναι το μήνυμα που θα θέλατε να τους στείλετε;

Μ. Κατσικοβόρδου: Το μέλλον δεν έχει ακόμα συμβεί και η δύναμη στη διαμόρφωσή του είναι στα χέρια μας, είναι στην ψήφο μας, είναι στην επιλογή κόμματος και προσώπων που θα κάνουμε την Κυριακή. 

Και οι επιλογές μας αυτές θα δημιουργήσουν την Πρέβεζα του 2027. Είμαστε ευχαριστημένοι με την κατάσταση τώρα; Θέλουμε να αλλάξει η πόλη μας; Ή ξανά για μια τετραετία θα λέμε δεν γίνεται τίποτα και δεν αλλάζει τίποτα. Αλλάξαμε επιλογές εμείς; Θα πρέπει λοιπόν να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε και εμείς αλλιώς και να πιστέψουμε σε ένα διαφορετικό μέλλον και πορεία για τον τόπο μας. 

Την Κυριακή επιλέγουμε τον/την επόμενο/επόμενη Βουλευτή. Είναι και γυναίκες στο ψηφοδέλτιο που αποτελούν επιλογή. Εξάλλου όπως είπε και ο Πρόεδρος μας Κυριάκος Μητσοτάκης, οι γυναίκες είναι αυτές που θα έχουν τον κύριο λόγο και θέσεις παραπάνω στην επόμενη Κυβέρνηση της νέας τετραετίας. Πάμε λοιπόν και εμείς για την νίκη εδώ στην Πρέβεζα, στο νομό μας! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου