Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Μαΐου 14, 2023

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ομόφωνη απόφαση κατά της κατασκευής φωτοβολταϊκών πάρκων στην Καμαρίνα


Ομόφωνη απόφαση της μη κατασκευής φωτοβολταϊκών πάρκων στην Καμαρίνα δίπλα από τον Ιερό Βράχο του Ζαλόγγου πάρθηκε σήμερα Κυριακή 14 Μαΐου στη συνέλευση των κατοίκων της Καμαρίνας στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου.

Στην πρόσκληση που απηύθυνε ο Πρόεδρος της Τ.Κ Καμαρίνας κ. Θεόδωρος Δράκος, ανταποκρίθηκε πλήθος πολιτών της περιοχής, αυτοδιοικητικοί και εκπρόσωποι κομμάτων, οι οποίοι μεταξύ άλλων ανέφεραν ότι πρόκειται για ένα έργο συνολικής εκτάσεως πέραν των 1100 στρεμμάτων, που θα αλλοιώσει τη μορφή και την ταυτότητα του Ιερού Βράχου του Ζαλόγγου αλλά και του μοναδικού αρχαιολογικού χώρου της Κασσώπης, θα υποβαθμίσει την αισθητική της σπάνιας ομορφιάς του φυσικού τοπίου, θα επιφέρει περιβαλλοντική αλλοίωση και θα δημιουργήσει προβλήματα στους κτηνοτρόφους , αλλά και στους μελισσοκόμους, καθώς θα στερηθούν ή και θα αποκλεισθούν από λειτουργικούς βοσκοτόπους.

Τοποθετήσεις έκαναν Περιφερειακοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι κομμάτων.

Το ψήφισμα των κατοίκων της Καμαρίνας μεταξύ άλλων αναφέρει ότι είναι αντίθετοι στην κατασκευή των έργων, ότι δε θα επιτρέψουν την αλλοίωση των μνημείων και της ιστορίας και ότι θα σταθούν απέναντι σε μια τέτοια προοπτική με κάθε ένδικο μέσο. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου