Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Μαΐου 27, 2023

ΠΡΕΒΕΖΑ: Όταν η πολιτική κριτική αντιμετωπίζεται με προσωπικές επιθέσεις


Με έκπληξη παρακολουθούμε την προσωπική επίθεση που δέχεται ο Βασίλης Ιωάννου, γιατί τόλμησε να ασκήσει δημοσιογραφική κριτική και να διατυπώσει την άποψη ότι  "το πολύ θετικό αποτέλεσμα του ΠΑΣΟΚ στο νομό Πρέβεζας οφείλεται κατά κύριο λόγο στους 4 υποψήφιους Βουλευτές του", καθώς όπως σημείωσε, δεν υπήρξε συντονισμένη παρέμβαση της οργάνωσης κατά την προεκλογική περίοδο.

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις του Βασίλη Ιωάννου έγιναν στο radio Prisma και μάλιστα  στην εκπομπή "Όλα στον Αέρα" στην οποία ήταν καλεσμένος μου.

Θεωρούμε δεδομένο πως η πολιτική κριτική, όσο αυστηρή κι αν είναι, δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με λάσπη και κακοήθειες.

Θα συνιστούσαμε στους "διαμαρτυρόμενους" να ακούσουν ολόκληρη τη συζήτηση και είμαστε βέβαιοι ότι θα αλλάξουν γνώμη. (Δείτε παρακάτω ολόκληρη την εκπομπή).

Θα διαπιστώσουν ότι στο πολιτικό του σχόλιο ο κ. Ιωάννου όχι μόνο δεν επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ, όπως κάποιοι εσκεμμένα αφήνουν να εννοηθεί, αλλά αντίθετα μίλησε για τεράστια εκλογική νίκη του κόμματος και κεντρικά και τοπικά, η οποία μπορεί και πρέπει να συνεχιστεί..

Δεν επιθυμούμε να γίνουμε συνήγοροι του κ. Ιωάννου, άλλωστε δεν το χρειάζεται.

Αν και  ίδιος έγραψε ότι για ευνόητους λόγους δεν επιθυμεί να δώσει συνέχεια, εμείς επειδή άνοιξε ένα σοβαρό θέμα, που αφορά το δικαίωμα της κριτικής και της ανεμπόδιστης έκφρασης γνώμης, δηλώνουμε  ότι  συμφωνούμε απόλυτα με τη διαπίστωση  που έγινε ότι "για μακρύ διάστημα υπήρχε και συνεχίζει να υπάρχει τεράστιο έλλειμμα στη λειτουργία της Νομαρχιακής, ως συλλογικού κομματικού οργάνου".

Για να δικαιολογήσουμε αυτή μας την άποψη θα αναφέρουμε μόνο ορισμένα στοιχεία, ελπίζοντας να μη χρειαστεί να επανέλθουμε.

1. Είναι η μοναδική ΝΕ στην ευρύτερη περιοχή που δεν κατάφερε ακόμη, παρ’ ότι έχει αναλάβει εδώ και πάρα πολύ καιρό, να αποκτήσει γραφεία για να στεγαστεί το κόμμα.

2.Θεωρούμε ότι δε θα υπάρχει άλλος νομός, που από την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη  μέχρι σήμερα, να μην έχει γίνει ούτε μία πολιτική εκδήλωση με κεντρικό στέλεχος, στην οποία να κληθούν τα μέλη και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ.

Όλα τα άλλα κόμματα έκαναν εκδηλώσεις στην Πρέβεζα.

3. Για τα μεγάλα ζητήματα που απασχόλησαν το νομό και την πόλη το τελευταίο διάστημα δεν υπήρξε καμιά πολιτική παρέμβαση από το τοπικό ΠΑΣΟΚ και δεν θυμόμαστε  αν ποτέ λάβαμε κάποιο Δελτίο Τύπου.

4. Σε όλη την προεκλογική περίοδο η μόνη εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ που έγινε, κι αυτή χωρίς κεντρικό ομιλητή, ήταν για να παρουσιάσουν τους υποψήφιους Βουλευτές, 4 μόλις μέρες πριν τις εκλογές(!!!!).

5. Όταν τα άλλα κόμματα  την ίδια περίοδο έκαναν περιοδείες και ομιλίες στο νομό με όλους τους υποψήφιους Βουλευτές, στο ΠΑΣΟΚ ο κάθε υποψήφιος έκανε το δικό του πρόγραμμα και οι μοναδικές συγκεντρώσεις που έγιναν ήταν στα εγκαίνια των εκλογικών κέντρων των υποψηφίων..

6. Και το σημαντικότερο. Μπορεί να μας πει η ΝΕ Πρέβεζας του ΠΑΣΟΚ αν είχε ορίσει εκλογικούς αντιπροσώπους, όπως επιβάλλεται να γίνει;

Το λέμε αυτό, γιατί ήταν εμφανής η απουσία στελεχών του ΠΑΣΟΚ στα εκλογικά κέντρα.

Αν μετά απ’ όλα αυτά που αναφέραμε παραπάνω, τα στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ θεωρούν άδικη την κριτική, η οποία μπορεί και να βοηθήσει για τις επόμενες εκλογές, τότε αυτή η επίθεση απέναντι σε ένα ιστορικό στέλεχος, κάποια άλλη σκοπιμότητα υποκρύπτει, που σίγουρα μόνο το ΠΑΣΟΚ δεν εξυπηρετεί .   

Τέλος, εκτίμησή μας αλλά και των πολιτών είναι πως η αύξηση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ στο Νομό, κατά κύριο λόγο- για να μην πούμε στο 100% - οφείλεται στον αγώνα που έδωσαν οι τέσσερις του ψηφοδελτίου, πηγαίνοντας πόρτα -πόρτα, χωριό-χωριό.

Χρήστος Ανεμοζάλης

Aκούστε ολόκληρη την -επίμαχη- εκπομπή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου