Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Μαΐου 27, 2023

Εξαιρετική η ημερίδα για την Πυροπροστασία που διοργάνωσε ο Περιβαλλοντικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Θεσπρωτικού με το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζηρού


Άκρως ενδιαφέρουσα ήταν η ημερίδα με θέμα: «Πυροπροστασία, ενέργειες, Εθελοντισμός» την οποία διοργάνωσε ο Περιβαλλοντικός – Πολιτιστικός Σύλλογος πρ. Δήμου Θεσπρωτικού σε συνεργασία με το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζηρού. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας του Ι.Ν. Γενεσίου της Θεοτόκου στο Θεσπρωτικό.

Συντόνισε ο αντιπρόεδρος του Περιβαλλοντικού – Πολιτιστικού Συλλόγου πρ. Δήμου Θεσπρωτικού και δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτριος Πάντος, ο οποίος έκανε και την προσφώνηση.

Ο αντιπρόεδρος Περιβάλλοντος και καθημερινότητας κ. Βασίλειος Παπαβασιλείου συνεχάρη τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο για την πρωτοβουλία  και μετέφερε τα συγχαρητήρια και τον χαιρετισμό του Δημάρχου Ζηρού κ. Νικόλαου Καλαντζή. Στην εισήγησή του αναφέρθηκε στον ρόλο και τη χρησιμότητα της Πολιτικής Προστασίας, στην οργάνωση του τμήματος Πολιτικής Προστασίας στον Δήμο Ζηρού, την οργάνωση που υπάρχει και τις προσπάθειες που καταβάλονται, ενώ γνωστοποίησε τις ενέργειες που έχει κάνει ο Δήμος μέχρι σήμερα, ώστε να υπάρχει η υψηλότερη δυνατή ετοιμότητα εν όψει της αντιπυρικής περιόδου. Σημείωσε ότι όλα τα μηχανήματα και οχήματα του Δήμου μαζί με την υδροφόρα τίθενται στην υποστήριξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, και ενημέρωσε ότι όλοι οι κρουνοί έχουν ελεγχθεί ενώ προστέθηκαν και καινούργιοι σε σημεία που υπέδειξε η Πυροσβεστική. Υπογράμμισε την ανάγκη καθαρισμού όλων των οικοπέδων που βρίσκονται κοντά σε σπίτια και εντός οικισμών. Αναφέρθηκε ακόμη στα έργα που έχουν δημοπρατηθεί και θα ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα για τον καθαρισμό του περιαστικού δάσους Θεσπρωτικού και το δάσος της Φιλιππιάδας, ενώ κάλεσε τους δημότες να στηρίξουν και να πυκνώσουν το δίκτυο εθελοντισμού στον Δήμο. Επίσης ζήτησε να ενημερώνουν άμεσα την Πυροσβεστική σε περίπτωση που αντιληφθούν φωτιά ή καπνό. Τέλος ανέφερε την ανάγκη όταν ο δείκτης επικινδυνότητας είναι υψηλός να υπάρχουν εθελοντές που θα κάνουν επιτήρηση, κάτι που είχε οργανωθεί και πριν από την πανδημία.

Ο κ. Ζήκος Ρεμπής, κατά τόπο αρμόδιος για θέματα της Δ.Ε. Θεσπρωτικού και Κρανέας, συνεχάρη τον Περιβαλλοντικό –Πολιτιστικό Σύλλογο πρ. Δήμου Θεσπρωτικού και υπογράμμισε την απόλυτη στήριξη του Δήμου.

Ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Πρέβεζας κ. Νικόλαος Παππάς, εξήρε τόσο την πρωτοβουλία του Περιβαλλοντικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Θεσπρωτικού και του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζηρού, όσο και την άψογη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με τον Δήμο Ζηρού, στα ζητήματα Πολιτικής Προστασίας και Πυροπροστασίας. Ενημέρωσε για τα  εναέρια μέσα τα οποία βρίσκονται στο Άκτιο και είναι έτοιμα να συνδράμουν όποτε και οπουδήποτε παραστεί ανάγκη και ζήτησε την αυξημένη ετοιμότητα όλων.

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής κ. Χρήστος Σουμάλας, ενημέρωσε για ζητήματα πυροπροστασίας και κάλεσε όλους τους παραβρισκόμενους να συνδράμουν στον τομέα της πρόληψης, να ενημερώσουν άμεσα όταν αντιληφθούν φωτιά ή καπνό και να ενισχύσουν το έργο των πυροσβεστών εάν υπάρξει κάποιο συμβάν, αλλά πάντα υπό τις οδηγίες των στελεχών της Πυροσβεστικής. 

Μέλη της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Νομού Πρέβεζας και συγκεκριμένα οι κ.κ. Κοτσαρίνης Αθανάσιος, Τέφας Αλέξανδρος και Γιαννούλης Βίκτωρας, μίλησαν για τις δράσεις της Λέσχης, τη συνδρομή της στην κατάσβεση των πυρκαγιών και βέβαια στον εθελοντισμό, ενθαρρύνοντας τους πολίτες να οργανώσουν ομάδες εθελοντών.

Κοινή συνισταμένη όλων των εισηγητών το ότι πρέπει να δοθεί μεγάλη βαρύτητα στην πρόληψη, (σ.σ. καθαρισμό οικοπέδων κλπ) και σε περίπτωση φωτιάς να υπάρχει άμεση ενημέρωση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Με την ολοκλήρωση των εισηγήσεων αναπτύχθηκε ένας εποικοδομητικός διάλογος, μέσα από τις ερωτήσεις και τοποθετήσεις των παραβρισκόμενων.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στα μέλη του Δ.Σ. του Περιβαλλοντικού – Πολιτιστικού Συλλόγου πρ. Δήμου Θεσπρωτικού, στον πρώην πρόεδρο και νυν μέλος του Συλλόγου κ. Νικόλαο Νικολάου που είχε καθοριστική συμβολή στην οργάνωση και επιτυχία της εκδήλωσης και βέβαια στον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζηρού κ. Γρηγόριο Ζαχαριά, αλλά και σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Παραβρέθηκαν ακόμη: η πρόεδρος της Κοινότητας Θεσπρωτικού κα Ερμίνα Γεωργαλή, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της ΚΕΔΗΖΗ κ. Θεόδωρος Πανούσης, ο κ. Θεόδωρος Δρόσος, πρόεδρος της Κοινότητας Νικολιτσίου, ο κ. Κων/νος Κατσάνος πρόεδρος της Κοινότητας Άσσου, ο κ. Χρήστος Αθανασόπουλος πρόεδρος της Κοινότητας Γαλατά, πρόεδροι Συλλόγων και φορέων και αρκετοί συνδημότες.     

 

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου