Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Ιουνίου 11, 2023

ΠΡΕΒΕΖΑ: Προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στον Λούρο


Μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση πραγματοποίησε η Τ.Ο. Πρέβεζας του ΚΚΕ στον Λούρο, την Παρασκευή 9 Ιουνίου, με ομιλητή τον Χρήστο Κατσώτη, μέλος της ΚΕ και υποψήφιο βουλευτή.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό από τον Σπύρο Δελή, εκ μέρους της ΚΟΒ Λούρου του ΚΚΕ, ο οποίος ευχαρίστησε όσους ψήφισαν το ΚΚΕ για πρώτη φορά στις εκλογές του Μάη και τόνισε πως μπορούμε να ανεβάσουμε το ΚΚΕ ακόμα πιο ψηλά, να κάνουν τώρα το βήμα και όλοι όσοι σκέφτονται να στηρίξουν το ΚΚΕ. Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν επίσης η Ζήνα Μαλεζά και η Μαρία Τζίμα,  υποψήφιες βουλευτές του ΚΚΕ.

«Απευθυνόμαστε σήμερα και από εδώ στους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους και στους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους, από το Λούρο και από τα γύρω χωριά. Σας λέμε ότι όλα τα προβλήματα που αυξάνονται εδώ και χρόνια, που απειλούν ακόμη και την επιβίωσή σας, είναι αποτέλεσμα αυτών των πολιτικών που εφαρμόζονται από τα κόμματα που κυβέρνησαν και αυτά που συναινούν και χειροτερεύουν όλες τις πλευρές της ζωής μας», είπε αρχικά ο ομιλητής, καλώντας σε ακόμη πιο αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ για να είναι δυνατός ο λαός την επόμενη μέρα.

Ο Χρ. Κατσώτης αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός της περιοχής, όπως το τσακισμένο εισόδημα, με τον μέσο μισθό μόνο το 2022 να είναι μειωμένος κατά 7,5%, τις συντάξεις πείνας, κάνοντας ειδική αναφορά στις «συντάξεις του ΟΓΑ που είναι και κάτω από το επίδομα υπερηλίκων, ή για 15 χρόνια, με τις αντίστοιχες εισφορές το πολύ να φτάνει τα 387,90 ευρώ».

Τόνισε ακόμη πως «οι αγρότες αντιμετωπίζουν το υψηλό κόστος παραγωγής, με τις πολύ υψηλές τιμές σε αγροτικό ρεύμα, πετρέλαιο, μέσα και εφόδια, λιπάσματα, φάρμακα, αρδευτικό νερό, μηχανήματα, ζωοτροφές. Οι χαμηλές τιμές παραγωγού για την πλειοψηφία των αγροτικών προϊόντων, μαζί και το αίσχος των “ανοιχτών τιμών”, που έχουν ως αποτέλεσμα ο παραγωγός να μην πουλά, αλλά να παραδίδει στον έμπορο τη σοδειά του, χωρίς να γνωρίζει πόσο και πότε θα πληρωθεί» όπως και «τις συνεχείς καταστροφές της παραγωγής από φυσικά αίτια αλλά και οι ανεπαρκείς - καθυστερημένες αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ. Αλλά και τα προβλήματα που θα προκύψουν από την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ της ΕΕ, που ισχύει από φέτος και κομίζει επιπλέον βάρη στον αυτοαπασχολούμενο αγροτοπαραγωγό».

Σημείωσε πως και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα «από την επόμενη κιόλας μέρα των εκλογών θα βρεθούν αντιμέτωποι με νέο τσεκούρι σε δαπάνες για τις λαϊκές ανάγκες και ένταση της φοροληστείας, για να διασφαλίζονται τα ματωμένα πλεονάσματα, με πογκρόμ πλειστηριασμών και εκτόξευση της ενεργειακής φτώχειας σύμφωνα με την Εαρινή Έκθεση της Κομισιόν και τις συστάσεις στην κυβέρνηση».

Αναφέρθηκε ακόμα στις συνέπειες των «πράσινων μπίζνες» για τον λαό της περιοχής, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «και στην Πρέβεζα στα πλαίσια της πράσινης ανάπτυξης προωθούν μεγάλο αιολικό πάρκο στα Θεσπρωτικά όρη και φωτοβολταϊκά στην Τύρια, στον Ωρωπό, στην Καμαρίνα και σε περιοχή προς την Πάργα. Παρά τις αντιδράσεις του κόσμου των φορέων και των δήμων, δεν κάμπτονται και προωθούν τον σχεδιασμό τους.

Ενώ οι γεωργοί έχουν σοβαρό πρόβλημα στα αρδευτικά έργα Λάμαρης, Μπόιδα Μαυρή και Φαναρίου, αφού το χρέος προς τη ΔΕΗ με τη μεγάλη ακρίβεια στην κιλοβατώρα έχει διογκωθεί, η κυβέρνηση και η Περιφέρεια τους προτείνουν να πάνε να δανειστούν από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για να πληρώσουν τα χρέη και να προχωρήσουν σε κατασκευή φωτοβολταϊκών και μάλιστα σε γη μεγάλης παραγωγικής αξίας, για να μειώσουν τα κόστη. Δηλαδή νέα χρέη και το “νερό ...νεράκι” για τους βιοπαλαιστές αγρότες και συνένοχους στο έγκλημα της πράσινης ανάπτυξης, την ώρα που για τα βιομηχανικά μονοπώλια η εκάστοτε κυβέρνηση “βρίσκει τρόπους” να εξασφαλίζει φθηνό ρεύμα».

Ξεχωριστή αναφορά έκανε και στην προσπάθεια που γίνεται στην περιοχή να αναπτυχθεί ο «τουρισμός για υψηλά βαλάντια, αξιοποιώντας την παραθαλάσσια ακτογραμμή και μεγάλα φιλέτα γης στην περιοχή από Πρέβεζα μέχρι Ηγουμενίτσα, με ό,τι αυτό σημαίνει για την ελεύθερη πρόσβαση του λαού στις παραλίες.

Ήδη έχει πουληθεί το μεγάλο δάσος της Βαλανιδοράχης, περίπου 2 χιλ. στρέμματα σε έναν επιχειρηματία για αξιοποίηση. Επίσης το Δημοτικό Δάσος της Λούτσας, 40 στρεμμάτων, που χρησιμοποιούταν για κατασκηνώσεις στον όμιλο Γιαννακόπουλος, για τουριστικές βίλες».

Αναφερόμενος στην άθλια κατάσταση στην Υγεία, ο ομιλητής τόνισε πως «όλοι μαζί, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, διαμόρφωσαν το σημερινό υποβαθμισμένο και εμπορευματοποιημένο σύστημα Υγείας» και σημείωσε ότι «είναι γνωστά τα μεγάλα προβλήματα στην Υγεία στην περιοχή του νομού Πρέβεζας.

Είναι ανύπαρκτη η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και εγκαταλειμμένο το νοσοκομείο με μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό καθώς και σε ιατρικό τεχνολογικό εξοπλισμό.

Στην Δημοτική Ενότητα Λούρου, μία περιοχή που διαμένουν σε μόνιμη βάση περίπου 6.000 άτομα, στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι, πληθυσμός που πολλαπλασιάζεται τους θερινούς μήνες, σε ολόκληρη αυτή την περιοχή λειτουργεί, συχνά με προβληματικό τρόπο, ένα πολυϊατρείο που είναι στελεχωμένο με δύο ιατρούς Γενικής Ιατρικής, μόνο τις πρωινές ώρες για τακτικά και επείγοντα περιστατικά. Τα χωριά απέχουν από 25 έως και πάνω από 50 χιλιόμετρα από το νοσοκομείο της Πρέβεζας.

Δεν υπάρχει σταθμός ΕΚΑΒ στο Λούρο με πλήρωμα και ιατρό όλο το εικοσιτετράωρο. Πολύ συχνά επείγοντα περιστατικά τις απογευματινές και βραδινές ώρες, που το ιατρείο είναι κλειστό, φτάνουν με πολύ μεγάλη καθυστέρηση στο Νοσοκομείο. Αυτό έχει ως συνέπεια πολύ συχνά οι ασθενείς να φτάνουν στο νοσοκομείο σοβαρά επιδεινωμένοι ή ακόμη και νεκροί, ενώ θα μπορούσε σε αρκετές περιπτώσεις αυτό να είχε αποφευχθεί, εάν υπήρχε σταθμός ΕΚΑΒ στο Λούρο. Το ΚΚΕ έφερε στη Βουλή το πρόβλημα αυτό και θα το επαναφέρει στην επόμενη Βουλή».

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές, όχι µόνο θα συνεχίσει, αλλά θα κλιμακώσει την επίθεση στους εργαζόμενους και τον λαό για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων.

Κάθε ψήφος στη ΝΔ θα σημαίνει "λευκή επιταγή" σε μια κυβέρνηση που συνεχίζει να υλοποιεί μια πολιτική η οποία φορτώνει τον λαό, τους βιοπαλαιστές αγρότες με το άγχος της επιβίωσης και θα  πετάει πού και πού κάποια ψίχουλα και αυτά μόνο όταν θα το επιτρέπουν τα "δημοσιονομικά δεδομένα"», σημείωσε ο Χρ. Κατσώτης, ενώ τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ θα είναι συμπολίτευση όπως ήταν και την προηγούμενη 4ετία, διευκολύνοντας και ψηφίζοντας τους νόμους που έφερε η ΝΔ, ενώ από την άλλη, καμία από τις δεκάδες τροπολογίες, προτάσεις νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ, οι οποίες έδιναν ανάσα, ανακούφιζαν τον λαό, δεν ψήφισαν και δεν στήριξαν.

Καλούμε τον λαό να μη δώσει δύναμη στη ΝΔ, στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΠΑΣΟΚ. Να μην επιβραβεύσει αυτή την πολιτική που τον οδήγησε εδώ, να μην ανεχτεί τη χαμοζωή.

Τα δύσκολα είναι μπροστά. Έχουν αναλάβει όλοι τους να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις στην ΕΕ και στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, όπως γράφονται και στην Εαρινή Έκθεση της Κομισιόν.  

Είναι δεσμευμένοι να περιορίσουν τις δαπάνες για παράδειγμα στην Υγεία, στην Παιδεία, στην πρόνοια ώστε να διασφαλίσουν συνετή δημοσιονομική πολιτική».

Ενώ αναφερόμενος στα λεγόμενα «μικρά κόμματα», τόνισε πως έχει αποδειχτεί ότι είναι μεγάλα στηρίγματα της αντιλαϊκής πολιτικής.

Κλείνοντας την ομιλία του τόνισε: «Μόνος αντίπαλος του κοινού  αντιλαϊκού προγράμματος των κομμάτων ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ είναι η πολιτική που λέει "καμιά θυσία για τα κέρδη του κεφαλαίου", είναι η πολιτική που λέει ότι για να σωθεί ο λαός πρέπει να πληρώσουν οι λίγοι.

Σήμερα όλο και περισσότεροι αποδέχονται την πρόταση του ΚΚΕ για 100% πραγματική μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση.

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να ασκεί γνήσια αντιπολίτευση από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων γιατί είναι το μόνο κόμμα που αντιπαλεύει την πολιτική υπέρ των μονοπωλίων.

Να συναντηθούμε λοιπόν στην κάλπη στις 25 Ιούνη µε όλους όσοι στήριξαν το ΚΚΕ στις 21 Μάη, όσους το σκέφτηκαν αλλά δεν τόλμησαν, όσους αισθάνονται αριστεροί, προοδευτικοί, όσους δεν συμβιβάζονται µε αυτό το σημερινό σάπιο σύστημα.

Καλούμε ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες που πρώτη φορά ψηφίζουν, να στηρίξουν με την ψήφο τους το μέλλον τους, τα όνειρά τους, που μόνο το ΚΚΕ παλεύει για αυτά. Αυτό που θα μετρήσει στις 25 του Ιούνη θα είναι ένα ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ, για να είναι πιο δυνατός ο λαός την επόμενη ημέρα».

Η Τ.Ο. Πρέβεζας του ΚΚΕ σας καλεί στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση την Παρασκευή 16 Ιουνίου, στις 9 μμ., στην Παραλία, με ομιλητή τον Γιώργο Σιδέρη, μέλος του ΓΣ της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υπεύθυνο του Τμήματος Υγείας της ΚΕ και υποψήφιο βουλευτή στο Δυτικό Τομέα Αθηνών.

 

Τομεακή Επιτροπή Πρέβεζας του ΚΚΕ

11/6/2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου