Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2023

Ο Δήμος Πρέβεζας τίμησε τη μνήμη του Οδυσσέα Ανδρούτσου


Tη μνήμη του Οδυσσέα Ανδρούτσου, του ήρωα της Επανάστασης του 1821 με καταγωγή από την Πρέβεζα, τίμησε σήμερα ο Δήμος στην κεντρική πλατεία που φέρει το όνομα και το άγαλμά του, στη βάση του οποίου από το 1967 βρίσκονται θαμμένα τα οστά του.

Ο Οδυσσέας Ανδρούτσος δολοφονήθηκε τα ξημερώματα 4 προς 5 Ιουνίου 1825, ενώ βρισκόταν στις φυλακές της Ακρόπολης και η πράξη αυτή μέχρι σήμερα αποτελεί μια από τις μελανότερες σελίδες της νεότερης Ελληνικής ιστορίας.
Το τρισάγιο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, ενώ παρέστησαν ο δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ .Λεωνίδας Αργυρός και πολίτες .
Οι στιγμές ήταν κατανυκτικές. ενώ η λιτή τελετή ολοκληρώθηκε με τον εθνικό ύμνο τον οποίο έψαλλαν οι παρευρισκόμενοι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου