Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2023

Σε χρήση δόθηκε το έργο της παραλίας Πρέβεζας


Το Σεπτέμβριο οι τελευταίες εργασίες για την ολοκλήρωσή του

Στη χρήση των πολιτών και των επισκεπτών της πόλης δόθηκε το παραλιακό μέτωπο μετά την ολοκλήρωση των βασικών έργων ενίσχυσης των κρηπιδωμάτων που εκτελέστηκαν από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας με χρηματοδότηση από το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων και προϋπολογισμό που υπερβαίνει το 1,5 εκ. ευρώ.
Το έργο αντιμετώπισε για πρώτη φορά ολοκληρωμένα σπηλαιώματα και καθιζήσεις που είχαν δημιουργηθεί από τη διάβρωση αλλά και σεισμούς που συνέβησαν κατά καιρούς, ενώ οι δυσκολίες ήταν μεγάλες αφού μεταξύ άλλων βρέθηκε ότι σε πολλά σημεία του δεν υπήρχε καν θεμελίωση.
Αμέσως μετά τη λήξη της θερινής περιόδου θα "διευθετηθούν" οι τελευταίες λεπτομέρειες του έργου με την τοποθέτηση του ξύλινου deck από όπου θα περνούν όλες οι καλωδιώσεις για το νερό και το ρεύμα καθώς και των νέων pillars για την εξυπηρέτηση των σκαφών.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Πρέβεζας και πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νίκο Γεωργάκο, πρόκειται για έργο πνοής που θα καταστήσει το παραλιακό μέτωπο στολίδι για την πόλη και για πρώτη φορά θα αντιμετωπίσει ολοκληρωμένα και όχι αποσπασματικά το μεγάλο και χρόνιο πρόβλημα της ενίσχυσης των κρηπιδωμάτων σε συνάρτηση τόσο με την αισθητική όσο και την ασφάλεια.

Δημοτική Ραδιοφωνία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου