Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Ιουνίου 20, 2023

ΠΡΕΒΕΖΑ: Απούσα η Γενική Διευθύντρια της ΔΕΥΑΠ από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου


Με την απουσία της αναπληρώτριας γενικής διευθύντριας και διευθύντριας τεχνικών υπηρεσιών ΔΕΥΑ Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα συζήτησης την ΔΕΥΑ Πρέβεζας.

Μια συνεδρίαση που διήρκεσε 5 ώρες και ακούστηκαν διάφορες απόψεις από τους ομιλητές. 

Ουσιαστικά η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια είχε προαναγγείλει την απουσία της από το δημοτικό συμβούλιο μέσω του email που φρόντισε να στείλει το βράδυ της Κυριακής, δείτε ΕΔΩ

Με την απουσία της η γενική διευθύντρια, εκτός και αν επρόκειτο για κάποιο σοβαρό λόγο π.χ. υγείας, απαξίωσε το κορυφαίο θεσμικό όργανο του Δήμου, που δεν είναι άλλο από το δημοτικό συμβούλιο καθώς και τους πολίτες. 

Κατά τα λοιπά, ο επικεφαλής της εισηγήτριας παράταξης Γιώργος Νίτσας άσκησε σφοδρή κριτική στην δημοτική αρχή για μια σειρά χειρισμών σε καίρια θέματα, ενώ τόσο ο Δήμαρχος Πρέβεζας, Νίκος Γεωργάκος όσο και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πρέβεζας, Φώτης Ζέρβας υπεραμύνθηκαν των επιλογών τους. 

Ο επικεφαλής της Δημοτική Συνεργασίας και πρώην Δήμαρχος, Χρήστος Μπαίλης καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος της "Στροφής στο Μέλλον", Θανάσης Ανωγιάτης στις τοποθετήσεις τους ζήτησαν περισσότερη διαφάνεια καθώς και την ίδια ποιότητα παροχής υπηρεσιών σε όλους τους πολίτες του Δήμου. 

Η Οικονομική Διευθύντρια της ΔΕΥΑ Πρέβεζας, κα Μπειντάρη παρά το προχωρημένο της ώρας, περίμενε υπομονετικά και στην ομιλία της μεταξύ άλλων τόνισε πως η δημοτική επιχείρηση δεν χρωστά ούτε ένα ευρώ και πως μπορεί και καλύπτει τις ανάγκες της ενώ μάλιστα αποπληρώνει και το δάνειο στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων.

Η διευθύντρια τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, κα Μωραίτη, δήλωσε πως ανταποκριθήκαμε σε ότι μας ζητήθηκε από μέρους της ΔΕΥΑ Πρέβεζας. 

Ο κος Βασιλείου εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑ ξεκαθάρισε πως η χωρική επέκταση της ΔΕΥΑ στις Δ.Ε. Λούρου και Ζαλόγγου έγινε μόνο στα χαρτιά και πως τίποτε δεν λειτουργεί καλύτερα από ότι πριν. 

Στη δευτερολογία του ο κος Γιώργος Νίτσας είπε πως η ΔΕΥΑΠ είναι καθρέπτης της δημοτικής αρχής και πως πορεύτηκε με προχειρότητα. Μάλιστα ο κος Νίτσας στην αρχή της ομιλίας του είπε πως η γενική διευθύντρια θα έπρεπε να είχε δώσει το παρών στη συνεδρίαση. 

Κλείνοντας τη συνεδρίαση ο Δήμαρχος Πρέβεζας, κο Γεωργακος μεταξύ άλλων έκανε λόγο για ελέγχους παντού μέσα από μικρά και μεγάλα έργα. 

Στη συνεδρίαση επίσης τοποθετήθηκαν πρόεδροι κοινοτήτων αλλά και εργαζόμενοι της δημοτικής επιχείρησης που παραβρέθηκαν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου