Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Αυγούστου 10, 2023

Ο Γιάννης Στέφος παίρνει θέση - στη κόντρα - και ζητά απαντήσεις για τους οδικούς άξονες της Πρέβεζας


Δυσάρεστη έκπληξη αποτελεί για την παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» και τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Ηπείρου Γιάννη Στέφο η επίθεση που εξαπέλυσε ο μελετητής της  «ΜΕΤΡΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Α.Ε.»  εναντίον του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργου Ζάψα, σχετικά με το θέμα των οδικών συνδέσεων Π.Ε Πρέβεζας με την Ιόνια οδό.

Πρόκειται για μία επίθεση που προέρχεται από ένα μελετητικό γραφείο το οποίο εργάζεται για λογαριασμό της Περιφερειακής Αρχής στο πλαίσιο αναθέσεων που έχει λάβει.

Για την παράταξη και τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Γιάννη Στέφο μείζονος σημασίας είναι να τοποθετηθεί καθαρά η Περιφερειακή Αρχή και να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:

1) Ποιος παραχώρησε το δικαίωμα σε έναν μελετητή να απαντάει στην κριτική της μείζονος αντιπολίτευσης, μ’ αυτόν τον σκαιό τρόπο, κάνοντας μάλιστα και πολιτικές εκτιμήσεις, για ένα έργο που αφορά τους Ηπειρώτες και γίνεται με τα χρήματα του ελληνικού λαού;

2)  Η Περιφερειακή αρχή αντιμετωπίζει την αξιωματική αντιπολίτευση ως αχρείαστη και συμβουλεύει τον μελετητή «να μην ασχοληθεί γιατί δεν αξίζει τον κόπο»; Αυτό είναι το νέο ήθος που προάγει για την δημόσια αντιπαράθεση  εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών;

3)  Πόσες, ποιες μελέτες και με ποιο κόστος έχουν ανατεθεί από την Περιφερειακή Αρχή στο ίδιο μελετητικό γραφείο, που αναδεικνύεται σε όψιμο τιμητή και υποστηρικτή της;

4) Μπορεί να δημοσιοποιηθεί το παραδοτέο για το τμήμα Καλπάκι- Κακαβιά το οποίο «μελετήθηκε» από το ίδιο γραφείο αλλά φαίνεται ότι μελέτη δεν υπάρχει, αφού το Υπουργείο στους δύο ακυρωθέντες διαγωνισμού το έχει ως «προαίρεση» με το σύστημα μελέτη- κατασκευή;

Ως «ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ»  ζητάμε από την Περιφερειακή αρχή να απαντήσει πολιτικά, υπεύθυνα και δημόσια  πάνω στα ζητήματα που έθεσε η μείζων αντιπολίτευση και να δώσει όλα τα στοιχεία στη δημοσιότητα. Καθαρά πράγματα.

Γιάννης Στέφος, υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου

Νωρίτερα ανακοίνωση είχε εκδώσει και ο Γιώργος Ζάψας

Η ανακοίνωση

Μια οφειλόμενη απάντηση 

Με αναλυτική ανακοίνωσή μας στις 5/8 αναφερθήκαμε στον Στρατηγικό σχεδιασμό των οδικών συνδέσεων της Π.Ε. Πρέβεζας με Ιόνια οδό (Α/Κ Φιλιππιάδος – Πρέβεζα) και με Ηγουμενίτσα (Πρέβεζα/ Κανάλι – Ηγουμενίτσα), όπως αυτός παρουσιάστηκε στην πόλη της Πρέβεζας την 31η Ιουλίου, από τον περιφερειάρχη Ηπείρου με την συνδρομή του τεχνικού συμβούλου της Περιφέρειας Ηπείρου, την μελετητική εταιρεία ΜΕΤΡΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Α.Ε., επισημαίνοντας παράλληλα τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την υλοποίηση της πρότασης εάν υλοποιηθεί ως έχει, σε βάθος χρόνου.

Οι ζητούμενες απαντήσεις, η κριτική μας και ο διάλογος αφορά στην περιφερειακή αρχή Καχριμάνη και όχι τον μελετητή της περιφερειακής αρχής.

Ό,τι είχαμε να πούμε το είπαμε με την ανακοίνωσή μας. Ασκήσαμε κριτική για συγκεκριμένα σημεία και αστοχίες της πρότασης στα οποία και θα επιμείνουμε.

Σε κάθε περίπτωση ο εκπρόσωπος της ΜΕΤΡΟΝ Α.Ε. με την χθεσινή δημόσια απάντηση στην ανακοίνωσή μας επιχειρεί με άκομψο και αντιπαραγωγικό τρόπο να αποδομήσει την κριτική μας, ως μη όφειλε και να μειώσει τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης με απαξιωτικές εκφράσεις καταλογίζοντάς του «σύγχυση», «άγνοια», «ψεύδη», «ανακρίβειες», «σκοπιμότητες» και άκουσον άκουσον «αποδρομή» από την πολιτική, αντί να περιοριστεί στο αντικείμενό του. Ενδύεται τον μανδύα του αυτόκλητου πολιτικού υπερασπιστή της περιφερειακής αρχής Καχριμάνη και εκφεύγει της εντολής για παραγωγή τεχνικού αντικειμένου προς όφελος όλων των Ηπειρωτών.

9/8/2023

Γιώργος Ζάψας, επικεφαλής περιφερειακής παράταξης


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου