Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 03, 2023

ΠΡΕΒΕΖΑ: "Δένδρο" του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με τη ΛΑΣΥ, Χαρ.Πάνη


Ασκώντας το επάγγελμα του γεωτεχνικού, όταν βρίσκομαι στο πεδίο ένα από τα πράγματα που θαυμάζω πιο πολύ, είναι όταν βλέπω ηλικιωμένους συνανθρώπους μας να φυτεύουν δένδρα.

Και όσο πιο πολύ χρόνος απαιτείται για να δώσουν αυτά τα δένδρα καρπούς ανάλογα με το είδος, τόσο πιο πολύ τους θαυμάζω. Είναι μεγάλη υπόθεση να δημιουργείς με γνώμονα τη συνέχεια, το αύριο, τους επόμενους.

Σε όποια ενασχόληση με τα κοινά, νομίζω πως η κεντρική ιδέα είναι αυτή. Να βλέπεις μπροστά, να βελτιώνεις την καθημερινότητα και να σχεδιάζεις το μέλλον ώστε οι επόμενες γενιές να ζήσουν σε ένα πιο ευνοϊκό περιβάλλον. 

Αναμφίβολα η παιδεία στη χώρα μας είναι γνωστική και ταξική. Γνωστική γιατί είναι στείρα και στοχευμένη στην εισαγωγή των μαθητών στην ανώτατη εκπαίδευση και ταξική γιατί χωρίς χρήματα για φροντιστήρια πολύ δύσκολα τα παιδιά των πιο αδύναμων οικονομικά οικογενειών θα αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτή κάτι που θα έπρεπε να απασχολεί το κεντρικό κράτος αλλά δυστυχώς πρόκειται για μια συνθήκη βολική. 

Αυτό είναι τόσο άδικο για όλους μας γιατί εκτός του ότι δεν έχουν όλα τα παιδιά μας ίσες ευκαιρίες, οδηγούμαστε να κοιτάζουμε αποκλειστικά τα του οίκου μας σε ένα τόσο σκληρό και ανταγωνιστικό διαγωνιστικό περιβάλλον χάνοντας κάθε έννοια πραγματικού ενδιαφέροντος για τον συνάνθρωπο και πιθανότητας η κοινωνία μας να πάει μπροστά. 

Μπαίνοντας στο Σεπτέμβρη ίσως παρακολουθήσουμε ξανά αυτοδιοικητικά ταξίδια στα Τρίκαλα για φωτογραφίες και σχεδιασμούς έξυπνων και σύγχρονων πόλεων που μπορεί να είναι χρήσιμα αρκεί να μη μένουν μόνο σε επικοινωνιακό επίπεδο.

Με μια απλή επίσκεψη στην ιστοσελίδα του δήμου Πατρέων θα διαπιστώσουμε ότι από το 2015 λειτουργεί αδιαλείπτως Λαϊκό Φροντιστήριο ως πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής αριθμώντας 15 κέντρα σε όλη την επικράτεια του δήμου για εκατοντάδες μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου και ΕΠΑΛ ακόμη και με θερινά τμήματα για τους μαθητές της Γ Λυκείου. 

Πρόκειται για εθελοντική δομή με δικαίωμα συμμετοχής για όλους τους μαθητές ανεξαιρέτως αφού δικαίωμα στη μόρφωση έχουν όλοι, με εθελοντές εκπαιδευτικούς άνεργους νέες και νέους ή μεγαλύτερους σε ηλικία διορισμένους και εθελοντικό διοικητικό προσωπικό δημοτών του εν λόγω δήμου. Δομή που λειτουργεί συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά στα ιδιωτικά φροντιστήρια του δήμου. 

Μπορούμε ακόμη και σε αυτό το σκληρό, αντιλαϊκό, βάρβαρο περιβάλλον να απαλύνουμε δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε καθημερινά με πολλαπλάσια οφέλη πάντα με γνώμονα μια άλλη - καλύτερη κοινωνία. 

Χαράλαμπος Πάνης 

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος 

με τη Λαϊκή Συσπείρωση για το Δήμο της Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου