Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 20, 2023

Βίντεο από τις προσπάθειες των εθελοντών μελών της Λ.Ε.Κ. Πρέβεζας στις πληγείσες περιοχές των Τρικάλων


Μετά από μια μεγάλη κινητοποίηση για παροχή βοήθειας, των οργανώσεων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντικών Οργανώσεων Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης, στις πληγείσες περιοχές του Νόμου Τρικάλων, η ΛΕΚ επιχείρησε από την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023 ως την Κυριακή 10 Σεπτέμβριου 2023, αργά την νύχτα.

Όταν η αποστολή της ΛΕΚ έφτασε στα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων, σε συνεργασία με την Π.Υ. Τρικάλων, επιχείρησε με βάρκα μέχρι αργά την νύχτα πραγματοποιώντας τον απεγκλωβισμό 25 συνανθρώπων μας, ενώ την επόμενη μέρα επιχείρησε στο ίδιο σημείο, σε συνεργασία με το Κέντρο Προστασίας Δασών & Φυσικού Περιβάλλοντος Βύρωνα - Εθελοντές και την ΣΕΔΙΠ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ, πραγματοποιώντας 118 απεγκλωβισμούς συνανθρώπων μας, ηλικιωμένων και παιδιών, ανθρώπων κατάκοιτων και με προβλήματα υγείας στα Μεγάλα Καλύβια. Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023, ομάδα της ΛΕΚ με το όχημα που παραχώρησε η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Ηπείρου, συμμετείχε σε αντλήσεις υδάτων στην πόλη των Τρικάλων μαζί με τις υπόλοιπες εθελοντικές ομάδες της ομοσπονδίας.

Ενώ, ως τελευταία αποστολή πραγματοποιήθηκε ένας δύσκολος απεγκλωβισμός αιγοπροβάτων από πλημμυρισμένη φάρμα στη Ζηλευτή Τρικάλων. Ως Λ.Ε.Κ. Πρέβεζας , η οποία είχε το γενικό πρόσταγμα, με τον επικεφαλής Βασίλειο Ράπτη αποδείξαμε ότι στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντικών Οργανώσεων Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης η εκπαίδευση και η ομαδικότητα φέρνει μεγάλα αποτελέσματα..!!

*Παρακολουθήστε στο παρακάτω βίντεο στιγμές από τις προσπάθειες των εθελοντών μελών της ΛΕΚ Λ.Ε.Κ. Πρέβεζας με τους εθελοντές απο το Βύρωνα Κέντρο Προστασίας Δασών & Φυσικού Περιβάλλοντος Βύρωνα - Εθελοντές , κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων απεγκλωβισμών ανθρώπων και ζώων στα χωριά Μεγάλα Καλύβια και Ζηλευτή στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου