Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Οκτωβρίου 20, 2023

Ξεκίνησαν οι διήμερες εκδηλώσεις για τα 111 χρόνια ελευθερίας της Πρέβεζας - Φώτο


Τα 111 χρόνια ελευθερίας της γιορτάζει η Πρέβεζα το Σάββατο 21 Οκτωβρίου και ο Δήμος Πρέβεζας διοργανώνει διήμερες εκδηλώσεις οι οποίες ξεκίνησαν σήμερα Παρασκευή 20 Οκτωβρίου στις 12μ.μ με την επιμνημόσυνο δέηση και την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων της Νικόπολης.

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κος Χρυσόστομος. Το παρών μεταξύ άλλων έδωσαν ο Δήμαρχος Πρέβεζας, Νίκος Γεωργάκος, οι αντιδήμαρχοι Λούρου και Ζαλόγγου, κκ Παγγές και Σαριάνογλου αντίστοιχα, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Χρήστος Γούσης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ, Φώτης Ζέρβας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων καθώς και μαθητές με τους δασκάλους τους.





Στις 19.30 το απόγευμα της ίδιας μέρας στο Πολιτιστικό Κέντρο θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση με ομιλητή τον διευθυντή του 3ου Γυμνασίου Πρέβεζας Κοσμά Κοψάρη και θέμα “Η Απελευθέρωση της Πρέβεζας και ο αντίκτυπος στο σήμερα”.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά καθηγητές και μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Πρέβεζας “Σπύρος Δήμας”, ενώ στον 1ο όροφο του Πολιτιστικού Κέντρου θα φιλοξενείται έκθεση ιστορικού φωτογραφικού υλικού.

Μετά το τέλος της συναυλίας θα προσφερθούν παραδοσιακά γλυκίσματα σε όλους τους παρευρισκόμενους.
Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με εωθινό από τη Δημοτική Φιλαρμονική Πρέβεζας. Στις 7:30π.μ θα τελεστεί αρχιερατική θεία λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους, ενώ στις 10.30 θα ακολουθήσει η πανηγυρική δοξολογία και ομιλία για το χρονικό της ημέρας.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων στον Άγιο Ανδρέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου