Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Οκτωβρίου 04, 2023

Δήμος Ζηρού - Καλαντζής "Ζητάτε εκπτώσεις στην προστασία των εργαζομένων κ. Ζυγούρη;"


Σε χθεσινή του ομιλία ο επικεφαλής της παράταξης “Μαζί για τον Πολίτη”, θέλοντας να αναδείξει ψεγάδια στη θητεία της διοίκησης κατήγγειλε ως σπάταλες τα χρήματα που δαπανήθηκαν από το 2019 έως και σήμερα, για την προμήθεια μέσων πολιτικής προστασίας εργαζομένων.

Απαντάμε λοιπόν: Με βάση την ΚΥΑ 43726/07.06.2019 (ΦΕΚ 2208/8.06.2029 τεύχος Β') οι Δήμοι έχουν υποχρέωση να παρέχουν μέσα ατομικής προστασίας σε εργαζόμενους.

Εδώ πρέπει να επισημανθεί ότι τα συγκεκριμένα μέσα θα πρέπει να έχουν και συγκεκριμένα χαρακτηριστεί για να είναι ανθεκτικά.

Ο Δήμος Ζηρού, όπως ήταν υποχρεωμένος, δαπάνησε τα εξής ποσά για την προμήθεια μέσων πολιτικής προστασίας:
Τη διετία 2019 -2020 για 29 εργαζόμενους 19.338 ευρώ.
Για το 2021 για 42 εργαζόμενους 14.457, 16 ευρώ.
Για το 2022 για 88 εργαζόμενους 36.841,02 ευρώ.

Εάν καταλάβαμε καλά ο κ. Ζυγούρης είπε χθες ότι δεν έπρεπε ο Δήμος να προμηθεύσει με μέσα πολιτική προστασίας τους εργάτες καθαριότητας συμπεριλαμβανομένων και των εργαζόμενων με σύμβαση οχτάμηνης διάρκειας, τις σχολικές καθαρίστριες, τους υδραυλικούς, τους οδηγούς και συνοδούς απορριμματοφόρων και τους μηχανικούς και να τους αφήσει απροστάτευτους ή να κάνει εκπτώσεις στην προστασία τους!

Αλήθεια δεν βλέπετε ποτέ ειδήσεις κ. Ζυγούρη; Δεν έχετε ακούσει για εργατικά ατυχήματα που έχουν συμβεί σε άλλους Δήμους;

Δεν ξέρουμε αν το σκέφτηκε μόνος του ή εάν τον συμβούλεψαν κάποιοι να κάνει αυτή την καταγγελία. Ότι και να συμβαίνει από τα δύο είναι εξίσου επικίνδυνο και θλιβερό να το υποστηρίζει ένας υποψήφιος Δήμαρχος. Με τέτοια λογική θέλει να διοικήσει; Ευτυχώς βέβαια που οι πολίτες γνωρίζουν καλά τις απόψεις του και δεν θα του δώσουν αυτή τη δυνατότητα.

Εμείς ως νέα διοίκηση, θα συνεχίσουμε να μεριμνούμε για την καλύτερη δυνατή προστασία των εργαζομένων μας, όχι μόνο γιατί αποτελεί συμβατική υποχρέωση του Δήμου αλλά και γιατί αισθανόμαστε το χρέος να προστατεύσουμε από κινδύνους τους ανθρώπους που σε συνθήκες δύσκολες φροντίζουν για την καθαριότητα, την προστασία της δημόσιας υγείας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου