Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Νοεμβρίου 14, 2023

ΠΡΕΒΕΖΑ: Γιώργος Νίτσας "Δεν πετύχαμε το στόχο μας - στον εισαγγελέα 70 υποθέσεις - καμία παρέμβαση για το πανεπιστημιακό τμήμα"


Στο Ράδιο Prisma 91,6 και στην εκπομπή "Όλα στον Αέρα" που επιμελείται και παρουσιάζει ο Χρήστος Ανεμοζάλης μίλησε ο επικεφαλής της παράταξης "Ανάπτυξη Τώρα" Γιώργος Νίτσας, 
στην πρώτη του συνέντευξη μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου.

Αφορμή για την συνέντευξη στάθηκε το εκλογικό αποτέλεσμα ενώ, εκτός των άλλων, ο κος Νίτσας - κληθείς - σχολίασε τις δηλώσεις τόσο του κου Ροπόκη όσο και του κου Νίκου Τζίμα. 

Επίσης, ο επικεφαλής της παράταξης "Ανάπτυξη Τώρα" στάθηκε λάβρος κατά της παράταξης "Δήμος της Καρδιάς μας" και του Δημάρχου Νίκου Γεωργάκου. Θα τους ταράξουμε στην νομιμότητα, είπε ο Γιώργος Νίτσας ο οποίος σε άλλο σημείο της συνέντευξης, αναφορικά με το ζήτημα του πανεπιστημιακού τμήματος στην Πρέβεζα, επ'αφορμή των δηλώσεων του Προέδρου του Τμήματος, κου Σωτηρόπουλου, στάθηκε επικριτικά τόσο κατά του πρώην βουλευτή της ΝΔ, κου Στέργιου Γιαννάκη όσο και του νέου κυβερνητικού βουλευτή του Νομού, Σπύρου Κυριάκη αλλά και κατά του Δήμου και της Περιφέρειας. 

"Θεωρώ πως δεν πήγε τίποτα λάθος, εμείς κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου μείναμε σταθεροί στις ιδέες και τις απόψεις μας, απευθύναμε ένα ανοιχτό κάλεσμα και χαιρόμαστε που σε αυτό το κάλεσμα η κοινωνία ανταποκρίθηκε. Τα ποσοστά της παράταξης από το 16% του 2019, έφτασε στο 28,7% όμως δεν πετύχαμε το στόχο να είμαστε η νέα δημοτική αρχή και από αυτή την άποψη, ναι, η Ανάπτυξη Τώρα έχασε τις εκλογές, αλλά οφείλουμε να πούμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στους 5.000 που πίστεψαν σε μας χωρίς να τους τάξουμε κάτι". 

Η μείωση του ψηφοδελτίων δημιούργησε πρόβλημα στην Ανάπτυξη Τώρα, αντίθετα, το γεγονός ότι δεν κατάφεραν να συγκροτήσουν ψηφοδέλτια ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ κτλ αυτό ευνόησε τα άλλα δύο ψηφοδέλτια (Δήμος της Καρδιάς μας και Λαική Συσπείρωση) που κατάφεραν να εντάξουν στα ψηφοδέλτια τους οργανωμένους των κομμάτων. Η Ανάπτυξη Τώρα είναι ένα καθαρά ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο με θέσεις και απόψεις, επισήμανε. 


Η επόμενη μέρα για την Ανάπτυξη Τώρα

Η Ανάπτυξη Τώρα ήρθε για να μείνει, δυστυχώς στις εκλογές δεν πείσαμε, ενδεχομένως ο κόσμος να ήθελα να τους πούμε ψέματα, να τους χτυπήσουμε στη πλάτη, εμείς όμως ήμασταν πολύ ξεκάθαροι στον προεκλογικό μας λόγο. Η Ανάπτυξη Τώρα εντός του δημοτικού συμβουλίου θα αναδείξει όλα όσα είπε προεκλογικά και τα οποία δεν τα λέγαμε λόγω των εκλογών και μόνο. Θα τους ταράξουμε στην νομιμότητα..Όσον αφορά την παρουσία του στο νέο δημοτικό συμβούλιο ο κος Νίτσας ξεκαθάρισε πως θα βρίσκεται σε αυτό και δεν τίθεται ζήτημα παραίτησης από την έδρα όπως είχε φημολογηθεί το προηγούμενο διάστημα. 

"Υπάρχουν πάρα πολλά μελανά σημεία αυτής της δημοτικής αρχής, ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις απευθείας αναθέσεις με το στόμα και εδώ είμαστε να το αποδείξουμε ή όχι και αυτό διότι οι απευθείας αναθέσεις με το στόμα δεν είναι εργαλείο, είναι παράνομες". 

Για τις δηλώσεις του Βαγγέλη Ροπόκη, ο οποίος στην εκπομπή είχε δηλώσει "Δεν υπάρχει περίπτωση να ακολουθήσω τον κο Νίτσα αν κατέβει ξανά για δήμαρχος, η κοινωνία με την πολιτική της τιμωρία λέει αλλάξτε αρχηγό" δείτε ΕΔΩ, ο κος Νίτσας σχολίασε πως με τον κο Ροπόκη κάναμε μια προεκλογική συνεργασία, δεν παντρευτήκαμε. Η συνεργασία μας ήταν μέχρι τις εκλογές, από εκεί και πέρα o κος Ροπόκης θα συζητήσει με την παράταξη του, είπε. 

Οφείλαμε να είχαμε οδηγήσει πάνω από 70 υποθέσεις στον Εισαγγελέα, και αυτό τώρα θα το κάνουμε και είναι μια δέσμευση, δήλωσε ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως αυτές οι υποθέσεις αφορούν τόσο την πρώην όσο και την νυν δημοτική αρχή.

Διχαστικό χαρακτήρισε το προεκλογικό φυλλάδιο της Λαικής Συσπείρωσης με φωτογραφίες και κείμενα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, όπως ανέφερε ο ίδιος.  

Το 54% από αυτούς που ψήφισαν είπαν πως η δημοτική αρχή πρέπει να φύγει, αλλά το 46% είπε κάτι διαφορετικό. 

Δεν μπορώ να δώσω συγχαρητήρια σε κάποιον που κατασπατάλησε δημοτικό χρήμα για να πάρει τις εκλογές και αυτό θα φανεί και το λέω δημόσια είπε ο Γιώργος Νίτσας ερωτηθείς σχετικά για ποιο λόγο δεν βρέθηκε στο εκλογικό κέντρο του κου Γεωργάκου για να το συγχαρεί το βράδυ των εκλογών. 

Ενώ, για το αν θα διεκδικήσει εκ νέου το Δήμο Πρέβεζας ο ίδιος είπε  πως αυτό είναι μια ερώτηση που δεν μπορεί τώρα να απαντηθεί. 

Αναφερόμενος στον Βασίλη Ιωάννου, συνεργάτη του σταθμού, ο Γιώργος Νίτσας δήλωσε πως κάποιοι που παίζουν το ρόλο του δημοσιογράφου μπερδεύονταν και με αφορμή τα LED προσπαθούσε να με κατηγορήσει εμένα και την "Ανάπτυξη Τώρα"

Τέλος, ο Γιώργος Νίτσας για το πανεπιστημιακό τμήμα της Πρέβεζας αναφέρθηκε στους βουλευτές της ΝΔ πρώην και νυν όπου για τον κο Στέργιο Γιαννάκη είπε πως ήταν εντελώς αδιάφορος ενώ για τον Σπύρο Κυριάκη πως δεν έχει κάνει καμία παρέμβαση, όπως επίσης καμία παρέμβαση δεν έχουν κάνει Δήμος και Περιφέρεια, αλλά όλοι σκέφτονται τα συμφέροντα των δημοτών, δήλωσε.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την συνέντευξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου