Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Νοεμβρίου 18, 2023

Θεσπρωτία: Ενθρονίστηκε ο νέος Μητροπολίτης Παραμυθίας Σεραπίων


Το νέο Μητροπολίτη της κ.κ. Σεραπίωνα υποδέχθηκε το πρωί του Σαββάτου με χαρά και εκκλησιαστική τάξη, η πόλη της Παραμυθιάς.

Τον Μητροπολίτη υποδέχθηκαν ο τοποτηρητής του Θρόνου, Μητροπολίτης Κονίτσης κ.κ. Ανδρέας και ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, εκπροσωπώντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Στην ενθρόνιση του νέου Ποιμενάρχη, παρέστησαν:O Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, περισσότεροι από 30 ιεράρχες από ολόκληρη τη χώρα, ο Βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, ο Βουλευτής ΝΔ Ν.Πρέβεζας, Σπύρος Κυριάκης, ο Βολευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν.Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Αντιπεριφεριάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας, Στράτος Ιωάννου, οι απερχόμενοι Δήμαρχοι Σουλίου, Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, Γιάννης Καράγιαννης, Γιάννης Λώλος και Σπύρος Παππάς αντίστοιχα, ο Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς, οι νεοεκλεγέντες Δήμαρχοι Σουλίου, Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, Αθανάσιος Ντάνης, Παναγιώτης Νταής και Βασίλης Τσίγκος αντίστοιχα, η Προέδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Σταυρούλα Μπραίμη, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.


Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας, ως τοποτηρητής, παρέδωσε την Ποιμαντορική ράβδο στον κ.κ. Σεραπίωνα, ενώ ακολούθησε προσφώνηση από τον Δήμαρχο Σουλίου Γιάννη Καραγιάννη, ο οποίος καλωσόρισε το νέο Ποιμενάρχη εκ μέρους του λαού της Μητροπολιτικής Περιφέρειας.

Στην αντιφώνηση του ο σ. Μητροπολίτης Μητροπόλεως έστειλε μήνυμα ενότητας και αγάπης προς όλους, καλώντας τις τοπικές αρχές και το λαό σε στενή συνεργασία για την ανάπτυξη και την πρόοδο της τοπικής Εκκλησίας και της κοινωνίας.

Το νέο Μητροπολίτη κατά την τελετή της ενθρονίσεως προσφώνησε ο σ. Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη, η Υπουργός κα. Ζαχαράκη, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Καχριμάνης, και ο πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Παραμυθιάς Βησσαρίων ως εκπρόσωπος του τοπικού κλήρου.

ertnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου