Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Νοεμβρίου 25, 2023

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν πτώσεις δέντρων


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην ευρύτερη περιοχή είχε σαν αποτέλεσμα να προκληθούν αρκετές πτώσεις δέντρων τόσο στο εθνικό οδικό δίκτυο όσο και εντός του αστικού ιστού της πόλης της Πρέβεζας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες αλλεπάλληλες είναι οι κλήσεις των πολιτών στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας όπου αναφέρουν πτώσεις δέντρων σε διάφορα σημεία. 

Το κύμα της κακοκαιρίας βρίσκεται σε εξέλιξη και σύμφωνα με την ΕΜΥ:

Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας οι θυελλώδεις άνεμοι σε όλη σχεδόν τη χώρα και οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική και νότια νησιωτική Ελλάδα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Θράκης, της Μακεδονίας και πρόσκαιρα της Ηπείρου.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση από το Σάββατο το βράδυ και κυρίως την Κυριακή, οπότε θα υποχωρήσει κατά 8 με 10 βαθμούς στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και κατά 4 με 6 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό ή λόγω χιονοπτώσεων και παγετού, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου