Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2023

Αντίδραση Περιφερειάρχη Ηπείρου στις δηλώσεις του Υφυπουργού Υποδομών για το έργο Πρέβεζα – Ηγουμενίτσα


Από το βήμα του συνεδρίου της Ένωσης Περιφερειών και ενώπιον του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας Νίκου Παπαθανάση και του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων Δημήτρη Σκάλκου ξέσπασε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης.

Την αντίδραση του κου Καχριμάνη, προκάλεσαν οι δηλώσεις του Υφυπουργού Υποδομών, Νίκου Ταχιάου, ότι οδικές υποδομές στο Νομό Πρέβεζας, με κυριότερο τον παραλιακό άξονα Πρέβεζα – Ηγουμενίτσας δεν θα χρηματοδοτηθούν από το κεντρικό κράτος.

Βέβαια, ο αξιότιμος κύριος Υφυπουργός πέρα από το κυνικό του ύφος και λόγο που είχε, ξεστόμισε και διάφορες εκφράσεις του τύπου "ο  κολιός τον Αύγουστο", και να "απλώνουμε τον τραχανά πάρα πολύ.." εκφράσεις που περισσότερο ταιριάζουν σε συζήτηση επιπέδου καφενείου και όχι στον θεσμό που εκπροσωπεί ο κος Ταχιάος...

Ο Περιφερειάρχης υποστήριξε ότι η Περιφέρεια ήδη ανέλαβε να ολοκληρώσει μελέτες και να χρηματοδοτήσει ορισμένα έργα, αλλά τα χρήματα δεν είναι επαρκή και ότι αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας η ολοκλήρωση των δρόμων.

«Εμείς αναλάβαμε να τελειώσουμε τις μελέτες γιατί το Υπουργείο δεν θα τις τελείωνε ποτέ. Θα βάλουμε και λεφτά από το ΠΕΠ για τα έργα, αλλά αυτά δεν φτάνουν. Έρχεται ο αρμόδιος υφυπουργός και λέει ότι δεν έχει λεφτόδεντρο… Μα ήταν δική του υποχρέωση οι δρόμοι… Τις δεσμεύσεις από το 2007 τις ξεχνάν.. Είναι σαν μας θεωρούν Αλβανία εδώ… Αν συνεχίσουμε με αυτές τις συμπεριφορές θα βρεθούμε σε πολύ δύσκολες καταστάσεις…», ανέφερε ο Περιφερειάρχης.

Σημειώνεται πως το PrevezaBest ήταν το μέσο που ανέδειξε το θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου