Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Νοεμβρίου 14, 2023

ΠΡΕΒΕΖΑ: Λογιστική...το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου..


Στην επικαιρότητα - και όχι για κάποιο καλό νέο - βρίσκεται και πάλι το πανεπιστημιακό τμήμα της Πρέβεζας. 

Όλα βέβαια είχαν ξεκινήσει πριν από δύο χρόνια όταν στην γενική συνέλευση των  καθηγητών του τμήματος λογιστικής και χρηματοοικονομικής αποφάσισαν - κατά πλειοψηφία - να μεταφερθεί η έδρα από την Πρέβεζα στα Γιάννενα. 

Μια απόφαση που έπιασε στον ύπνο τους φορείς της πόλης. 

Τότε, κάποιοι από τους καθηγητές της σχολής, που ψήφισαν θετικά, θέλοντας να υποβαθμίσουν το θέμα διέρρεαν πως δεν πρόκειται για απόφαση από πλευράς καθηγητών αλλά για εισήγηση.... στην ίδια γραμμή ακολούθησαν οι θετικά - κατά πλειοψηφία - αποφάσεις από την κοσμητεία, την Σύγκλητο του Πανεπιστήμιου και βάση αυτών των αποφάσεων θετική ήταν και η εισήγηση της ΕΘΑΑΕ (Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης) προς το Υπουργείο Παιδείας μία από τις αρμοδιότητες της οποίας είναι η εισήγηση στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων για την την ίδρυση, κατάργηση, κατάτμηση, συγχώνευση και μετονομασία των ΑΕΙ και των ακαδημαϊκών μονάδων τους.

Το θέμα όμως από πλευράς Υπουργείου πάγωσε λόγω των εκλογών που προηγήθηκαν, όπως μπορεί εύκολα να υποθέσει κανείς. 

Τελευταία όμως και δη επικοινωνιακά "χτυπήματα" ήρθαν από τον πρόεδρο του τμήματος, κο Σωτηρόπουλο ο οποίος εκτός ότι θεώρησε "σωστό" να "επιπλήξει" μέσω της ανακοίνωσής του, δείτε ΕΔΩ τον Βουλευτή του Σύριζα Ν.Πρέβεζας Κώστα Μπάρκα επειδή ο δεύτερος ορθώς ανέδειξε το ζήτημα στη Βουλή σχετικά με το κυλικείο, ο κος Σωτηρόπουλος για ακόμη μία φορά ανέφερε ότι "Το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής πρέπει να φύγει (ει δυνατόν τώρα)" δείτε ΕΔΩ

Μια ακόμη δήλωση που προστέθηκε στο ήδη επιβαρυμένο κλίμα ήρθε από την  Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Άννα Μπατιστάτου, η οποία το βράδυ της Δευτέρας, σε δηλώσεις της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού "ΒΗΜΑ Τηλεόραση", αναφερόμενη στο Τμήμα της Πρέβεζας μεταξύ άλλων σημείωσε πως υπάρχει ειλημμένη απόφαση της Συγκλήτου να μεταφερθεί το Τμήμα στα Ιωάννινα και πως πλέον το θέμα έχει φτάσει στο Υπουργείο Παιδείας, ενώ μάλιστα παρουσίασε τις προτάσεις που έχει το Πανεπιστήμιο για το campus της Πρέβεζας, οι οποίες περιλαμβάνουν summer schools και μεταπτυχιακά courses.

Το περιβόητο βέβαια ραντεβού με την πρώην Υπουργό Παιδείας, κα Κεραμέως δεν έγινε ποτέ από τους τοπικούς άρχοντες χωρίς ουδέποτε να γνωστοποιηθούν οι ακριβείς λόγοι που δεν πραγματοποιήθηκε. 

Να θυμίσουμε τις δηλώσεις από πλευράς Περιφέρειας ότι σε περίπτωση που φύγει η σχολή από την Πρέβεζα αυτό για την ίδια θα αποτελέσει casus belli...

Εν κατακλείδι, οι καθηγητές του Τμήματος Λογιστικής στην Πρέβεζα έπραξαν αυτό που πάντα ήθελαν....

Εφόσον το θέμα της σχολής έχει βρεθεί ξανά στο επίκεντρο, αυτή τη φορά, σύσσωμοι οι τοπικοί φορείς θα πρέπει να αντιδράσουν ακαριαία και να το πράξουν ποικιλοτρόπως !

Σε διαφορετική περίπτωση θα είναι ένα γεγονός με το μέλλον του προδιαγεγραμμένο - καταδικασμένο. Την μεταφορά του τμήματος στα Γιάννενα.. 

Χρήστος Ανεμοζάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου