Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 11, 2023

Casus belli για την Περιφέρεια η μεταφορά της λογιστικής από την Πρέβεζα στα Γιάννενα !


Θετικά έχει γνωμοδοτήσει η Εθνική Ανώτατη Αρχή Εκπαίδευσης για την μεταφορά της λογιστικής από την Πρέβεζα στα Γιάννενα, όπως ειπώθηκε από τις απαντήσεις της Υφυπουργού Παιδείας κατά τη συζήτηση της επίκαιρης σχετικής ερώτησης του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Πρέβεζας, Κώστα Μπάρκα

Μάλιστα, ενώ γνωμοδοτεί θετικά, την ίδια ώρα διαπιστώνει βασικές ελλείψεις στις υποδομές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για να υποδεχτεί τη σχολή. 

Ενώ, από την άλλη, επαινεί το πανεπιστημιακό τμήμα της Πρέβεζας βάσει μιας σειράς κριτηρίων, όπως το Πρόγραμμα Σπουδών, οι υποδομές και οι υποστηρικτικές υπηρεσίες.

Το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι βαραίνουν στην απόφασή του οι αποφάσεις της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και η (θετική) γνωμοδότηση της ΕΘΑΑΕ για μεταφορά κι από την άλλη αυτές οι αποφάσεις δεν ελήφθησαν υπόψη από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου της ίδιας κυβέρνησης και το τμήμα Λογιστικής παρέμεινε πέρσι στα μηχανογραφικά με έδρα την Πρέβεζα. 

Συνεπώς την τελική απόφαση και ευθύνη για μεταφορά ή μη του τμήματος από την Πρέβεζα στα Γιάννενα την έχει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Να θυμίσουμε ότι από πλευράς περιφέρειας η οποία σε ενδεχόμενη μεταφορά της σχολής έκανε λόγο για "αιτία πολέμου", και ότι σε μελλοντικά αιτήματα του πανεπιστημίου δεν θα σταθεί αρωγός και άλλα τέτοια βαρύγδουπα και από το Casus belli.. σήμερα από πλευράς του Περιφερειάρχη είχαμε το "Μας ενδιαφέρει πολύ το τμήμα"

Είναι ξεκάθαρο πως η σχολή έχει πάρει το δρόμο για τα Γιάννενα...και πλέον απαιτείται ισχυρή πολιτική παρέμβαση - σε επίπεδο Πρωθυπουργού - προκειμένου να αντιστραφεί η κατάσταση. 

Άρα λοιπόν θα πρέπει να υπάρξει μια ενωτική συστράτευση των αρχών της τοπικής αυτοδιοίκησης και των βουλευτών της περιοχής. 

Δράση η οποία έπρεπε να γίνει χθες...με ότι αυτό συνεπάγεται και ένα ραντεβού στο Υπουργείο Παιδείας- πριν από ενάμιση περίπου χρόνο- που δεν έγινε ποτέ ! 

Χρήστος Ανεμοζάλης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου