Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Ιανουαρίου 27, 2024

Στην 10αδα με τους πιο δραστήριους βουλευτές ο Κώστας Μπάρκας


Ο κοινοβουλευτικός έλεγχος της νέας Βουλής σε αριθμούς 

Πόσα μέσα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου ασκήθηκαν, από ποια κόμματα, Βουλευτές/ριες και για ποια θέματα.

Το Vouliwatch συνεχίζει τις έρευνές του για τη Βουλή και παρουσιάζει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο των πρώτων 5 μηνών της Κ'περιόδου (Ιούλιος - Δεκέμβριος 2023) με στατιστικά στοιχεία. Η έρευνά επικεντρώνεται στο σύνολο των μέσων Κ.Ε. που ασκήθηκαν ανά είδος, ανά κόμμα καθώς και στις θεματικές που κυριάρχησαν και τους/τις πιο δραστήριους/ες Βουλευτές/ριες, έτσι όπως καταγράφηκαν εν μέρει στο καινοτόμο εργαλείο, Open Parliament:

Σύμφωνα με την έρευνα του Vouliwatch και τα στοιχεία που συγκέντρωσε στο VouliData, κατά τους πρώτους 6 μήνες της Κ' περιόδου: 

ΣΥΝΟΛΟ Μ.Κ.Ε. ΑΝΑ ΕΙΔΟΣ

Από τον Ιούλιο του 2023 έως και τον Δεκέμβριο του 2023, ασκήθηκαν στη Βουλή 3.853 Μέσα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (Μ.Κ.Ε.), με κυρίαρχα αυτά των ερωτήσεων (2337) και των αναφορών (883). 




ΣΥΝΟΛΑ Μ.Κ.Ε. ΑΝΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Τα δύο πιο δραστήρια κόμματα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, καθώς οι κοινοβουλευτικές τους ομάδες υπέβαλαν συνολικά 888 και 784 Μ.Κ.Ε. αντίστοιχα. 

Δείτε αναλυτικά το σύνολο των Μ.Κ.Ε. που ασκήθηκαν ανά κόμμα: 



Ο Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος (ΣΥΡΙΖΑ) πρωτοστάτησε στην ποσότητα των Μ.Κ.Ε. ακολουθούμενος από την Κυριακή Μάλαμα (ΣΥΡΙΖΑ), τον Κυριάκο Βελόπουλο (Ελληνική Λύση) και άλλα έξι (6) μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας ο οποίος βρίσκεται στην 7η θέση με 180 ερωτήσεις .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου