Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 23, 2024

Ο Δήμος Ζηρού προχώρησε σε καταγγελίες συμβάσεων εργασίας περι μη γνησιότητας δικαιολογητικών πρόσληψης για δύο υπαλλήλους


Μεγάλο ζήτημα είχε ανακύψει στο Δήμο Ζηρού αναφορικά με δύο υπαλλήλους, όπως είχε αποκαλύψει το PrevezaBest με σχετικό του δημοσίευμα, ΕΔΩ

Το θέμα αποκαλύφθηκε με την κατάργηση Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ βαθμού και μεταφορά ως συνόλου αρμοδιοτήτων, οργανικών μονάδων, θέσεων προσωπικού στους Ο.Τ.Α. α’ βαθμού όπου αυτοδικαίως έγινε έλεγχος των δικαιολογητικών πρόσληψης των υπαλλήλων και τα αποτελέσματα για δύο υπαλλήλους του Δήμου Ζηρού έδειξαν πως υπάρχει θέμα νομιμότητας.

Συγκεκριμένα, ο δήμος Ζηρού προχώρησε σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις σε καταγγελία σύμβασης εργασίας για σπουδαίο λόγο υπαλλήλων του Δήμου, κατόπιν μεταφοράς του από το καταργηθέν Ν.Π. του Δήμου Ζηρού με την επωνυμία: «ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ» και διακριτικό τίτλο: «Κ.Ε.ΔΗ.ΖΗ.»

Στη πρώτη περίπτωση περί ελέγχου γνησιότητας δικαιολογητικών, λόγω υποβολής μη έγκυρου και γνήσιου Βασικού τίτλου σπουδών. Η γνησιότητα του τίτλου σπουδών δεν επιβεβαιώθηκε από τον φερόμενο φορέα έκδοσής του και ο οποίος προσμετρήθηκε κατά τη διαγωνιστική διαδικασία πρόσληψής της υπαλλήλου, με αποτέλεσμα να της υπολογισθούν μονάδες, να καταταχθεί πρώτη στον πίνακα επιτυχόντων και να προσληφθεί, σύμφωνα με την αριθ.17/2017 απόφαση Δ.Σ. της Κ.Ε.ΔΗ.ΖΗ. με θέμα: «Έγκριση Πρακτικού αξιολόγησης αιτήσεων για την κάλυψη της θέσης παιδαγωγού (Π.Ε. Φιλόλογος) στο ΚΔΑΠ ΡΙΖΟΒΟΥΝΙΟΥ».

Στη δεύτερη περίπτωση περί ελέγχου γνησιότητας δικαιολογητικών, λόγω υποβολής μη έγκυρης και γνήσιας Βεβαίωσης ανεργίας. Η γνησιότητα και εγκυρότητα της  Βεβαίωσης δεν επιβεβαιώθηκε από τον φερόμενο φορέα έκδοσής της και η οποία προσμετρήθηκε κατά τη διαγωνιστική διαδικασία πρόσληψης της ανωτέρω υπαλλήλου, με αποτέλεσμα να της υπολογισθούν μονάδες, να καταταχθεί πρώτη στον πίνακα επιτυχόντων και να προσληφθεί, σύμφωνα με την αριθ.61/2017 απόφαση Δ.Σ. της Κ.Ε.ΔΗ.ΖΗ. με θέμα: «Έγκριση Πρακτικού αξιολόγησης αιτήσεων για την κάλυψη της θέσης του γυμναστή Π.Ε. στο ΚΔΑΠ Φιλιππιάδας».

Να αναφέρουμε ότι για την πρόσληψη των υπαλλήλων υπήρξε επιτροπή αξιολόγησης της εταιρείας του Δήμου Ζηρού με δικό της Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου