Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 29, 2024

Ψήφισμα για τους αγρότες από το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας


Ψήφισμα για τους αγρότες εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας στην τελευταία του συνεδρίαση. 

Το ψήφισμα έχει ως εξής:

Απευθύνουμε κάλεσμα στήριξης για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των Αγροτών, ώστε να παραμείνουνε στα χωράφια και τις καλλιέργειες τους. 

Έπειτα από την πανελλαδική σύσκεψη από αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους σε μια κατάμεστη αίθουσα στη Νίκαια της Λάρισας, με την συμμέτοχη όλων τον μπλόκων ανά την επικράτεια, αποφασιστικέ σαν πρώτο βήμα η κλιμάκωση του αγώνα με ταυτόχρονα κλεισίματα δρόμων, συλλαλητήρια με τα αγροτικά μηχανήματα, αποκλεισμούς εθνικών οδών και κάθοδος στην Αθήνα με τρακτέρ για διαδήλωση έξω από τη Βουλή. 

Οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι παραμένουν με αποφασιστικότητα στα μπλόκα που έχουν στήσει σε όλη τη χώρα με στόχο την ενίσχυση της αγωνιστικής πίεσης προς την κυβέρνηση, για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους όπως η μείωση του κόστους παραγωγής και η διασφάλιση των τιμών, η αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος εξαιτίας της μείωσης της παραγωγής που προκάλεσαν οι μεγάλες ζημιές από τα καιρικά φαινόμενα και τις ασθένειες, αλλά και οι μεγάλες περικοπές της ΚΑΠ. 

Επίσης, ζητάνε ενίσχυση για τη προστασία από φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους σε όλα τα στάδια της παραγωγής. Τα αιτήματα που συμφωνηθήκαν στην πανελλαδική σύσκεψη συνοψίζονται στα εξής: 

➢ Θέσπιση αφορολόγητου πετρελαίου. 
➢ Πλαφόν 0,07 ευρώ στη κιλοβατώρα για το αγροτικό και κτηνοτροφικό ρεύμα. 
➢ Επιδότηση σε αγροτικά μέσα, εφόδια, ζωοτροφές. 
➢ Να μην εφαρμοστεί η νέα ΚΑΠ με τις μεγάλες περικοπές στη βασική και στις συνδεδεμένες ενισχύσεις. 
➢ Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όλα τα προϊόντα που υπέστησαν ζημίες και φυσικές ασθένειες και αποζημιώσεις στο 100% των καταστροφών. 
➢ Τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση. 
➢ Να σταματήσουν οι παράνομες Ελληνοποιήσεις προϊόντων που ανταγωνίζονται αθέμιτα τα εγχώρια αγροτικά και κτηνοτροφικά-μελισσοκομικά προϊόντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου