Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Φεβρουαρίου 27, 2024

Στα χέρια της Περιφέρειας η βεβαίωση όρων δόμησης για Οικοδομική Άδεια του Κάστρου Αγίου Ανδρέα - Επόμενο βήμα η δημοπράτηση - Τι περιλαμβάνει το πλάνο


Στα χέρια της Περιφέρειας βρίσκεται από το μεσημέρι της Τρίτης 27/2 η βεβαίωση όρων δόμησης του Κάστρου Αγίου Ανδρέα που πρακτικά αυτό σημαίνει έκδοση οικοδομικής άδειας, ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή του νέου διοικητηρίου στην Πρέβεζα έκανε γνωστό ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

«Η έκδοση της άδειας ανοίγει τον δρόμο για την  κατασκευή του νέου διοικητηρίου, ενός έργου που περιμένει πολλά χρόνια η Πρέβεζα και πέρασε από πολλές δυσκολίες κυρίως λόγω των απαιτήσεων  από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο», ανέφερε στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης.

Σημειώνεται ότι το Κάστρο του Αγίου Ανδρέα, ένας εμβληματικός χώρος για την Πρέβεζα, έχει παραχωρηθεί στην Περιφέρεια Ηπείρου από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για 49 χρόνια με ετήσιο μίσθωμα 30.000 ευρώ.

Να θυμίσουμε πως, αν η Π.Ε. Πρέβεζας πήγαινε με το 5% της αντικειμενικής αξίας τότε το μίσθιο θα ήταν 550.000 ευρώ το χρόνο ! επί 49χρόνια, θα ήταν ένα ποσό περίπου 27,5 εκ ευρώ . 

Με το ποσό που κατάφερε η Π.Ε. Πρέβεζας να πάρει το κάστρο, 30.000 ευρώ το χρόνο, στα 49 χρόνια είναι περίπου 1,5 εκ ευρώ !!

Την όλη διαδικασία παραχώρησης του Κάστρου είχε αναλάβει ο αντιπεριφερειάρχης, Στράτος Ιωάννου. 

Έτσι λοιπόν, εφόσον υπάρχει η οικοδομική άδεια το επόμενο βήμα είναι η δημοπράτηση για την κατασκευή (τμηματικά) όλου του πλάνου δράσεων της περιφέρειας.

Σύμφωνα με τις μελέτες στον χώρο του Κάστρου, αναμένεται να δημιουργηθεί ένας νέος πράσινος χώρος με πολλές δραστηριότητες, όπως Θρησκευτικό μουσείο, Λαογραφικό μουσείο, Μουσείο πόλης, χώροι άθλησης και πολιτισμού, παιδικές χαρές, χώροι περιπάτου εκτός βέβαια ότι εκεί θα στεγαστούν όλες οι υπηρεσίες της Π.Ε. Πρέβεζας που χονδρικά για τη στέγασή τους ετησίως δαπανώνται 150.000 ευρώ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου