Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Μαρτίου 03, 2024

ΠΡΕΒΕΖΑ: Τι ζητήσαμε και τι πήραμε... 0 από μηδέν..και πάλι 0 !


Ο κομματικός και αδιάφορος για την υγεία του Ν.Πρέβεζας, Γιάννης Καρβέλης, Διοικητής 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας σε πρώτο πλάνο !

Από τα στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Πρέβεζας Κώστα Μπάρκα έγινε γνωστό ότι τα έργα που χρηματοδοτούνται στην Ήπειρο από το Ταμείο Ανάκαμψης είναι: 

-Αναδιοργάνωση- εκσυγχρονισμός ΤΕΠ στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα με προϋπολογισμό ένα εκατομμύριο και εκσυγχρονισμός του Ακτινολογικού με προϋπολογισμό 682 χιλιάδες. 

-Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός ΤΕΠ στο Νοσοκομείο Άρτας με προϋπολογισμό 2,4 εκατομμύρια ευρώ. 

-Ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση των Κέντρων Υγείας Άνω Καλεντίνης, Βουργαρελίου, Μετσόβου και Κόνιτσας. 

Όπως φαίνεται για το Υπουργείο και την 6η ΥΠE, η οποία έχει την ευθύνη για τα κέντρα υγείας, οι δομές υγείας της Πρέβεζας δεν χρήζουν καμίας βελτίωσης, αφού δεν χρηματοδοτήθηκε καμία παρέμβαση, όταν είναι γνωστό πως τόσο το Νοσοκομείο όσο και τα Κέντρα Υγείας δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση από πλευράς υποδομών. 

5,6 εκατομμύρια ευρώ λοιπόν για ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση Κέντρων Υγείας και 0 ευρώ για το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του Νομού Πρέβεζας. 

Οι κάτοικοι του Νομού Πρέβεζας αντιμετωπίζονται σαν πολίτες Β κατηγορίας τελικά....και αυτό δυστυχώς είναι μια επαναλαμβανόμενη διαπίστωση και σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο κομμάτι όπως είναι αυτό της υγείας. 

Τέλος, κατά τις κρίσεις των Διοικητών των υγειονομικών περιφερειαρχών καλό θα ήταν στην "μοριοδότηση" Καρβέλη να συνυπολογιστεί και το "ενδιαφέρον" του για τις μονάδες υγείας του Νομού. 

Διότι αν συνέβαινε αυτό, τότε είναι δεδομένο πως δεν θα συνεχίσει στη θέση αυτή, κάτι που προφανώς δεν θα λυπήσει τον λαό της Πρέβεζας, 

Άλλωστε ανταποδοτικό είναι και το ενδιαφέρον !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου