Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Μαρτίου 18, 2024

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ολη η πόλη ένα ατελείωτο πάρτι..


Η Πρέβεζα και φέτος πρωταγωνίστησε στις Αποκριάτικες εκδηλώσεις !

(Το PrevezaBest άλλωστε έγκαιρα ενημέρωσε με πλούσιο φωτορεπορτάζ  για όλες τις εκδηλώσεις)

Πρωταγωνίστησε και στα Κούλουμα και επάξια αποτέλεσε σημείο αναφοράς για όλη την Ήπειρο και όχι μόνο. 

Πλημμυρίσαμε από κόσμο, βούλιαξε η Πρέβεζα ήταν μερικές από τις φράσεις που άκουγες όπου και αν στεκόσουν. 

Η Πρέβεζα αποτέλεσε πόλο έλξης τις ημέρες των καρναβαλικών εκδηλώσεων, παρέλαση γυναικείου καρναβαλιού και κυρίως της παρέλασης του κομιτάτου και σε συνδυασμό με την Καθαρά Δευτέρα όπου ο Δήμος Πρέβεζας και φέτος έστησε ένα παραδοσιακό γλέντι στα δικαστήρια όπου απόλαυσαν ντόπιοι και επισκέπτες, αποτέλεσαν κίνητρα για τους επισκέπτες προκειμένου να βρεθούν στην περιοχή.  

Από την άλλη, η παραλιακή ζώνη, Μονολίθι, Κανάλι κτλ θύμιζε Αύγουστο με τους εκατοντάδες πολίτες που βρέθηκαν εκεί για το πέταγμα του χαρταετού. 

Ας μην λησμονήσουμε βέβαια την Αμβρακία Οδό που δίνει τεράστια ώθηση στην περιοχή μας !

Επίσης, η περιοχή της Πρέβεζας έχει κάνει άλματα στην τουριστική επισκεψιμότητα και προφανώς σε αυτό κάποιοι έχουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης. Σημαντική συμβολή έχει η Περιφέρεια με τις τουριστικές εκθέσεις, και δια του μέχρι πρότινος υπεύθυνου για την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου, Στράτου Ιωάννου, ο Δήμος Πρέβεζας με τον Δήμαρχο Νίκο Γεωργάκο και την όλη εξωστρέφεια του Δήμου μέσα από μια σειρά δράσεων, η Ένωση Ξενοδόχων, τα τοπικά ΜΜΕ που προβάλλουν τον τόπο και άλλοι...

Στο σήμερα, μέχρι και αυτή την ώρα τα καταστήματα είναι γεμάτα από κόσμο.

Σε αυτό βέβαια συνετέλεσε τα μέγιστα και η ιδιωτική πρωτοβουλία των καταστηματαρχών όπου σχεδόν όλα τα καταστήματα είχαν στήσει το δικό τους πάρτι. 

Βέβαια για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να υπάρχει - όπως έντονα υπάρχει τα τελευταία χρόνια - η κίνηση στη περιοχή. 

Το τριήμερο που μας πέρασε αποτελεί τον καλύτερο οιωνό για τις μέρες Πάσχα όπου και εκεί η Πρέβεζα πρωταγωνιστεί και έπειτα να μπούμε στην καλοκαιρινή σεζόν..

Προφανώς, μπορούν να γίνουν ακόμη καλύτερα τα πράγματα, να τεθούν οι προυποθέσεις σε πιο επαγγελματική βάση από πλευράς φορέων, να λυθούν σημαντικά θέματα λειτουργικότητας, όπως πάρκινγκ κ.α. για την ακόμη περαιτέρω ανάπτυξη του τόπου..

Τέλος, τέτοιες μέρες, θα πρέπει να εκλείψουν φαινόμενα συλλήψεων καταστηματαρχών και εδώ θα πρέπει να παρέμβει ο Δήμος μέσω μιας παράτασης ωραρίου τουλάχιστον για κάποιες ειδικές μέρες.  

Χρήστος Ανεμοζάλης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου