Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Μαρτίου 26, 2024

Η Πρέβεζα σε τριάντα λεπτά!


Εξι σχολεία από έξι χώρες είδαν την πόλη μας μέσα από τα μάτια των παιδιών στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Μια πρωτότυπη δράση πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πρέβεζα από μαθητές και μαθήτριες του 1ου ΓΕΛ Πρέβεζας και παιδιών από σχολεία της Ρουμανίας, της Ιταλίας, της Λετονίας, της Λιιθουανίας και της Τουρκίας .
Περίπου 80 παιδιά μοιρασμένα σε ομάδες επιδόθηκαν σε έναν “αγώνα δρόμου” προκειμένου να ανακαλύψουν , να σχεδιάσουν και να φωτογραφίσουν εμβληματικά σημεία της πόλης (όπως ο Άγιος Χαράλαμπος, τα παλιά Προξενεία, η προτομή του Κώστα Καρυωτάκη κλπ).
Οι αποστολές των ξένων σχολείων με "οδηγούς" παιδιά από την Πρέβεζα είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την όμορφη πόλη μας και την ιστορία της και συνάμα να στείλουν το δικό τους μήνυμα για το περιβάλλον και την προστασία του.
Έχοντας δίπλα τους την υπεύθυνη εκπαιδευτικό του προγράμματος Πέπη Κατωγιάννη και τον διευθυντή του σχολείου Ηλία Ντέντε περιπλανήθηκαν στο ιστορικό κέντρο και κατάφεραν να
“χωρέσουν” την πόλη μέσα σε ένα 30λεπτο παιχνίδι με αφετηρία το Δημαρχείο Πρέβεζας και κατάληξη στην πλατεία Ανδρούτσου.
Στο δημαρχείο Πρέβεζας υποδέχτηκε τις αντιπροσωπείες ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Λεωνίδας Αργυρός, απευθύνοντάς τους το καλωσόρισμα του δημάρχου, ενώ τόσο ο ίδιος όσο και ο πρόεδρος της πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Σπύρος Βρυώνης εξέφρασαν τη χαρά τους για την παρουσία της πολυπολιτισμικής εκπαιδευτικής ομάδας στην πόλη.
Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ «Climate Action starts from Local Level», στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση σχετικά με την κλιματική αλλαγή, ενώ τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ακόμη τον Αμβρακικό, τον Αχέροντα, τη Νικόπολη, την Κασσώπη, το Ζάλογγο και το Νεκρομαντείου, να παίξουν Αμπαλί , να συμμετέχουν σε δενδροφύτευση και γενικότερα να αποκομίσουν όσο το δυνατόν περισσότερες εικόνες από την περιοχή.
Η επόμενη συνάντηση μαθητών και εκπαιδευτικών του προγράμματος θα
πραγματοποιηθεί στο Κάουνας της Λιθουανίας από 7 ως 13 Απριλίου 2024.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου