Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Μαρτίου 11, 2024

ΠΡΕΒΕΖΑ: Στην επικαιροποίηση της χωροθέτησης του Μνημείου Ολοκαυτώματος προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο


Στην επικαιροποίηση της χωροθέτησης του Μνημείου Ολοκαυτώματος της εβραικής κοινότητας της Πρέβεζας προχώρησε στη σημερινή του έκτακτη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας. 

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας, Νίκος Γεωργάκος ξεκαθάρισε πως δεν θα γίνει καμία επιπλέον εργασία χωρίς την συγκατάθεση της αρχαιολογικής υπηρεσίας. 

Στην απόφαση που έλαβε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο, μειοψήφησαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης. 

Στη συνεδρίαση εκτός από τους επικεφαλής και τους δημοτικούς συμβούλους των παρατάξεων, τοποθετήθηκαν και φορείς της πόλης οι οποίοι συμφώνησαν με την ανέγερση του μνημείου πλην όμως διατύπωσαν ενστάσεις επί της νομιμότητας των διαδικασιών. 

«Ουσιαστικά καλούμαστε να νομιμοποιήσουμε τα λάθη και τις παρανομίες» ανέφερε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Νίτσας προτείνοντας να σταματήσει η διαδικασία και να ξεκινήσει βήμα βήμα από την αρχή και με τήρηση της νομιμότητας.

Αποφάσεις με όλες τις νόμιμες διαδικασίες ζήτησε και η Λαική Συσπείρωση, τονίζοντας ότι η χρονική στιγμή που έχει επιλεγεί από τη Δημοτική Αρχή για τα αποκαλυπτήρια δείχνει σπουδή και αφήνει περιθώρια για φιέστες που θα αθωώνουν το Ισραήλ για τη γενοκτονία που υπάρχει.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος τόνισε ότι το μνημείο για το Ολοκαύτωμα δεν έχει καμία σχέση με τις πολιτικές του Ισραήλ.

Στη συνεδρίαση επίσης παραβρέθηκε και η Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, κα Μωραίτη η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε πως όχι σκόπιμα, αλλά από παράλειψη δεν στάλθηκε στο δημοτικό συμβούλιο η σχετική απόφαση της τοπικής κοινότητας Πρέβεζας . Επιπλέον, η κα Μωραίτη είπε πως σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία δεν απαιτείται η έκδοση οικοδομικής άδειας. 

Τέλος, ο Δήμαρχος Πρέβεζας είπε πως το συγκεκριμένο μνημείο προσδιορίζεται στα 25 τμ ούτε ένα τετραγωνικό δηλαδή για τις 238 ψυχές της εβραικής κοινότητας Πρέβεζας που την 24 Μαρτίου αφού τους συγκέντρωσαν σε σημείο της πόλης ουδέποτε εμφανίστηκαν ξανά, είπε ο κος Γεωργάκος και συνέχισε λέγοντας πως γι'αυτό τον λόγο επιλέξαμε την 24η Μαρτίου ως ημέρα των αποκαλυπτηρίων του μνημείου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου