Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Μαρτίου 11, 2024

«Γεμάτη» για τις αποκριές η Ήπειρος – Προκρατήσεις έως το καλοκαίρι


Σε ρυθμούς αποκριάς κινείται η ‘Ηπειρος με σημαντικές καρναβαλικές εκδηλώσεις και την αναβίωση παραδοσιακών εθίμων. Εκδηλώσεις που προσελκύουν και εφέτος χιλιάδες επισκέπτες.

Η ζήτηση καταλυμάτων για το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας είναι αυξημένη και πιθανότατα εκτός της πλήρους κάλυψης, θα καταγραφεί νέο ρεκόρ επισκεπτών.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, η ζήτηση εκτείνεται και πέραν της αποκριάς και ήδη στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς υπάρχουν προκρατήσεις έως και το καλοκαίρι.

Το εσωτερικό τουριστικό ρεύμα προς τις Ηπειρώτικες ακτές του Ιονίου θα ενισχύσει η Αμβρακία Οδός που παραδόθηκε την κυκλοφορία, ενώ -σύμφωνα με μεγάλους ταξιδιωτικούς οργανισμούς- υπάρχει και αυξημένο ενδιαφέρον από σημαντικές ευρωπαϊκές αγορές όπως Γερμανία, Βρετανία και Ιταλία.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηπείρου ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Στράτος Ιωάννου η περιφέρεια προσδοκά σε αύξηση του τουρισμού με συμμετοχή σε πλειάδα κλαδικών εκθέσεων και άλλων εκδηλώσεων.

Πέρυσι η Ήπειρος δέχτηκε περίπου 1,1 εκατ. επισκέπτες ήτοι το 3% των τουριστών που ταξίδευσαν στην Ελλάδα εισπράττοντας συνολικά περί τα 260 εκατ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου