Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Μαρτίου 28, 2024

ΠΡΕΒΕΖΑ: Πρόσβαση στα δίκτυα του φυσικού αερίου την επόμενη πενταετία


Την περαιτέρω διάδοση και διείσδυση του φυσικού αερίου σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας προβλέπει το νέο Πρόγραμμα Ανάπτυξης της enaon EDA για την περίοδο 2024-2028.

Συγκεκριμένα, η ενοποιημένη πλέον και υπεύθυνη για το σύνολο της ελληνικής επικράτειας διαχειρίστρια εταιρεία σχεδιάζει, βάσει του προγράμματος ανάπτυξης, συνολικές επενδύσεις της τάξης των 769 εκατ. ευρώ για την επόμενη πενταετία με την ανάπτυξη 2.625 χιλιομέτρων νέων δικτύων και 113.663 νέες συνδέσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η την «μερίδα του λέοντος» των σχεδιαζόμενων επενδύσεων θα απορροφήσουν τα έργα ανάπτυξης και σύνδεσης, δεδομένου ότι αθροίζονται για το σύνολο των 10 περιοχών (Αττική, Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Δυτική Μακεδονία, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησος, Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρος, Δυτική Ελλάδα) σε 572.6 εκατομμύρια ευρώ.

Μεγάλα μεγέθη προβλέπονται και για την Ήπειρο με τις συνολικές επενδύσεις σε βάθος πενταετίας να φτάνουν τα 43.5 εκατ. ευρώ με 183 χιλιόμετρα νέου δικτύου, 4.294 νέες συνδέσεις και τις πόλεις Άρτα, Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα να αποκτούν πρόσβαση στο φυσικό αέριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου