Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Μαρτίου 28, 2024

Πιστοποίηση στην Τεχνική με θεραπευτική ελαστική ταινία (Kinesio tape) έλαβε η θεραπευτική ομάδα του Παιδαγωγικού κέντρου Πρέβεζας


ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΜΕΘΟΔΟ KINESIO TAPING – ΒΑΣΙΚΈΣ ΤΕΧΝΙΚΈΣ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ(Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Φυσιοθεραπευτές) ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ : δυσαρθρία πχ όπως σιγματισμός ,έντονη σιελόρροια, δυσφωνία, κατάποση ,αισθητηριακές διαταραχές ,παράλυση μυών προσώπου πχ πάρεση προσωπικού νεύρου ,υποτονίες προσώπου -στόματος και σε παρά πολλές άλλες διαταραχές .

Η Νευρομυϊκή Περίδεση είναι μία θεραπευτική εφαρμογή που αξιοποιεί την ελαστικότητα των βαμβακερών ταινιών Kinesio πάνω στο δέρμα για να επηρεάσει τους στοματοπροσωπικούς μύες και τα νεύρα. Η περιτονία αποτελεί ζώνη συνδετικού ιστού, η οποία αποτελείται κυρίως από κολλαγόνο, ακριβώς κάτω από το δέρμα, που προσκολλάται, σταθεροποιεί, εσωκλύει και διαχωρίζει τους μύες και τα εσωτερικά όργανα. 




Όταν είναι φυσιολογική επιτρέπει αυξημένο εύρος κίνησης, βελτιωμένη ποιότητα αναπνοής, βελτιωμένη λεμφική λειτουργία, μειωμένο πόνο και ένταση και πιο μόνιμες αλλαγές στο συνδετικό ιστό που οδηγούν σε δομική ακεραιότητα. Αντιθέτως, όταν γίνεται πολύ σφιχτή ή χάνει το σφρίγος της και τις υποστηρικτικές τις ιδιότητες γίνεται κλινικά επιβαρυντική και δυσλειτουργική . 




Η Θεραπευτική ομάδα του Παιδαγωγικού κέντρου Πρέβεζας, παρακολούθησε την πολύωρη καινοτόμο εκπαίδευση για την εφαρμογή στρατηγικών της μεθόδου kinesio
για την βελτίωση και αποκατάσταση των στοματοπροσωπικών λειτουργιών για τεχνικές στην βελτίωση του διαφράγματος/μυών που συμμετέχουν στην αναπνοή, για τον λάρυγγα και για πολλές διαφορετικές διαταραχές . 

Για οποιαδήποτε πληροφορία ,είμαστε στην διάθεση σας . 

Τηλέφωνα επικοινωνίας –6938835745-2682302027-2651043967

Παιδαγωγικό Κέντρο Πρέβεζας, Φιλώτα 4 Φόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου