Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Απριλίου 27, 2024

Εκπαιδευτική επίσκεψη του 1ου Πρoτύπου Γυμνασίου Πρέβεζας, στο Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου


Την Πέμπτη, 25/04/2024 πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη εκπαιδευτική επίσκεψη των Ομίλων Καινοτόμων Τεχνικών Μάθησης, Πληροφορικής και Μουσικής του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Πρέβεζας στην Κέρκυρα στο πλαίσιο Πρωτοκόλλου συνεργασίας με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Τους ομίλους υποδέχθηκε η κ. Μαρία Κρίγκα, διδάσκουσα του τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας η οποία ξενάγησε τους μαθητές σε χώρους του Πανεπιστημίου.

Κατόπιν οι μαθητές/τριες, ενημερώθηκαν από τον Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, κ. Βασίλειο Κομιανό, για τη λειτουργία και τις δράσεις του τμήματος και είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν μέσω σύγχρονου εξοπλισμού Εικονικής Πραγματικότητας (VR) τον “Εικονικό Εκθεσιακό Χώρο Κέρκυρας στους Τομείς Τουρισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος” (v-Corfu). Το καινοτόμο έργο v-Corfu εστιάζει στην ανάδειξη του πολιτιστικού και φυσικού πλούτου της Κέρκυρας χρησιμοποιώντας τεχνολογίες Εικονικής, Επαυξημένης και Μεικτής Πραγματικότητας μέσω διαδραστικού πολυτροπικού περιεχομένου, βίντεο, φωτογραφίες, τρισδιάστατες (3D) μοντελοποιήσεις, ηχητικό περιεχόμενο και ενημερωτικό κείμενο.

Έπειτα, και στοχευμένα προς κάθε όμιλο, καθηγητές του τμήματος πραγματοποίησαν παρουσίαση – εργαστήρι στους μαθητές/τριες, ανάλογα με τη θεματολογία τους. Συγκεκριμένα:

Ο Όμιλος Μουσικής, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση από τον καθηγητή κ. Ιάκωβο Παναγόπουλο, με θέμα τη σκηνοθεσία και τη σύνδεση ήχου και εικόνας στην τέχνη του κινηματογράφου.

Η κ. Μαρία Κρίγκα, διδάσκουσα καθηγήτρια του Τμήματος Τεχνών, Ήχου και Εικόνας υλοποίησε εργαστήρι με τους μαθητές του ομίλου Comic & Graphic Novel, μια καινοτόμος τεχνική μάθησης. Μέσα σε λίγο χρόνο κατάφερε να οικοδομήσει μια σχέση αγάπης και εμπιστοσύνης με τους μαθητές/τριες του ομίλου και να ενεργοποιήσει τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους! Το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά όμορφο και δόθηκε υλικό και για επόμενες δράσεις.

Επιπλέον, ο καθηγητής κ. Κομιανός και η ομάδα του, επιμελήθηκε εργαστήριο για τους μαθητές/τριες του Ομίλου Πληροφορικής, όπου απαντήθηκαν εξειδικευμένες ερωτήσεις/απορίες σχετικά με τον Εικονικό Εκθεσιακό Χώρο, αλλά και τις σπουδές, την επαγγελματική αποκατάσταση και την εξέλιξη στον τομέα των Συστημάτων Μεικτής Πραγματικότητας και των Οπτικοακουστικών Μέσων.

Ευχαριστούμε θερμά τους Καθηγητές και τη Γραμματεία του Τμήματος για την υποδοχή και την άρτια οργάνωση.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί:

Ομίλου Μουσικής: Όλγα Κουρεμένου (Μουσικής)

Ομίλου Καινοτόμων Τεχνικών Μάθησης: Χρυσάνθη Μπάρκα (Θεολόγος)

Ομίλου Πληροφορικής: Ζωίτσα Βλάχου (Πληροφορικής)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου