Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Απριλίου 08, 2024

Το 1ο Πρότυπο Γυμνάσιο Πρέβεζας πάει.. Πανεπιστήμιο!


Στις 5 Απριλίου 2024, μαθήτριες και μαθητές του 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Πρέβεζας πραγματοποίησαν μια ιδιαίτερη εκπαιδευτική επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο Πρωτόκολλων Συνεργασίας που έχουν υπογραφεί ανάμεσα στο 1 ο Πρότυπο Γυμνάσιο Πρέβεζας και Τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών, Φιλολογίας και Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης) με σκοπό την εξοικείωσή των μαθητών με το ακαδημαϊκό περιβάλλον και την γνωριμία τους με τις διαφορετικές σχολές και τα αντικείμενα σπουδών που προσφέρονται. 

Στο πλαίσιο των καινοτόμων δράσεων: «Τα αντιβιοτικά έχουν τους δικούς τους κανόνες. ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ!» με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Στύλο Ευγένιο, Βιολόγο, «Πολλαπλή Νοημοσύνη» με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Γιαννούλη Σοφία, Φιλόλογο και στο πλαίσιο του αναλυτικού προγράμματος σπουδών στο μάθημα της Τεχνολογίας και στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων: «Επιχειρηματικότητα - Αγωγή Σταδιοδρομίας - Γνωριμία με επαγγέλματα ( Σ.Ε.Π.)» με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Πασσά Όλγα, Μηχανολόγο, οι μαθητές μας επισκέφθηκαν, ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου και παρακολούθησαν παρουσιάσεις από πανεπιστημιακούς καθηγητές των Τμημάτων:Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών, Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης, Φιλολογίας και Μηχανικών Επιστήμης Υλικών.Παράλληλα συμμετείχαν σε βιωματικά εργαστήρια, όπου έλαβαν μέρος σε δραστηριότητες σχετιζόμενες με τα επιστημονικά πεδία των τεσσάρων Τμημάτων ενώ έθεσαν ερωτήσεις και έλαβαν απαντήσεις για τις σπουδές και την μελλοντική τους σταδιοδρομία. 

Οι υπεύθυνοι καθηγητές της εκδρομής, κ. Σοφία Γιαννούλη, κ. Όλγα Πασσά και κ. Ευγένιος Στύλος, συνέβαλαν στην ομαλή διεξαγωγή της εκδρομής και στην ενθάρρυνση των μαθητών να αξιοποιήσουν πλήρως την εκπαιδευτική εμπειρία. Το 1 ο Πρότυπο Γυμνάσιο Πρέβεζας θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για την φιλοξενία και την άψογη οργάνωση της επίσκεψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου