Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Απριλίου 09, 2024

ΠΡΕΒΕΖΑ: Καχριμάνης για τους οδικούς άξονες "Απαιτείται η παρέμβαση του κράτους - Από 1η Ιουνίου απαγόρευση κυκλοφορίας στα βαρέα οχήματα τα Σ.Κ."


Στο Ράδιο Prisma 91,6 και στην εκπομπή "Όλα στον Αέρα' με τον Χρήστο Ανεμοζάλη μίλησε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης για μια σειρά από έργα υποδομής που απασχολούν την περιοχή. 

Για την διασταύρωση Ακρίβη

Χθες συζήτησα με την Υπουργό Πολιτισμού κα Μενδώνη και με υπηρεσιακούς παράγοντες για τους κόμβους Ακρίβη και Μονολίθι. Τον δρόμο θα κοιτάξουμε τον δώσουμε, αλλά το μεγάλο πρόβλημα που είχαμε ήταν τα αρχαία που βρίσκαμε. Προχωράμε και τον δρόμο της Σμυρτούλας. Για το ακριβές της παράδοσης του δρόμου για την διασταύρωση Ακρίβη, ο κος Καχριμάνης είπε πως ευελπιστώ πως φέτος θα δοθεί στην κυκλοφορία χωρίς να είναι απολύτως δεδομένο. Πρέπει να βρούμε έστω προσωρινή λύση σημείωσε.

Για τα Ιαματικά Λουτρά

Αυτό μπορεί να είναι ο μεγαλύτερος "πνεύμονας" μέσα στην Πρέβεζα, ωστόσο σε μένα υπάρχει ένας προβληματισμός, αλλά για σκεφτείτε εκεί δίπλα να υπήρχαν τουριστικές εγκαταστάσεις στο χώρο του στρατού, όπου να υπήρχε ένα ταμείο που να έπαιρνε χρήματα και ο στρατός και ο Δήμος, θα ήταν κάτι το εκπληκτικό μέσω ενός επενδυτή - ιδιώτη. Εγώ το λέω ξεκάθαρα θα είναι Μέγα λάθος αν τα Ιαματικά Λουτρά τα δουλέψει ο Δήμος. 

Για τους αυτοκινητόδρομους

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου αναφέρθηκε στην κατασκευή των κυκλικών κόμβων στην ε.ο. Πρέβεζας Ηγουμενίτσας και όπως είπε δυσκολία υπάρχει στο κομμάτι Μύτικας - Μονολίθι λόγω της παράκαμψης της Νικόπολης. Επίσης μεγάλη δυσκολία υπάρχει στο τμήμα Κανάλι - Καστροσυκιά. Εμείς κάνουμε τις μελέτες και έχουμε δεσμεύσει 35 εκατομμύρια από το περιφερειακό πρόγραμμα για το κομμάτι από την Φιλιππιάδα μέχρι την Στεφάνη, από εκεί και πέρα θα περιμένουμε να μιλήσουμε με τον Υφυπουργό Υποδομών κο Ταχιάο και έχουμε μία πρόταση.."ότι με αέρα δεν βάφονται αβγά" εμείς κάνουμε αυτά που μπορούμε. 

Εμείς λέμε, εφόσον το κράτος δεν έχει λεφτά, να μπουν διόδια σε σημεία του οδικού δικτύου της περιοχής για να εξευρεθούν τα χρήματα .

Για να αποφορτιστεί η ε.ο.Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας  για όλα τα Σαββατοκύριακα από 1η Ιουνίου μέχρι τέλη Σεπτέμβρη θα απαγορευτεί η κυκλοφορία στα βαρέα οχήματα δήλωσε ο κος Καχριμάνης,  έως ότου το κράτος να πάρει τις ευθύνες του, επισήμανε.  

Τέλος ο κος Καχριμάνης ανέφερε πως επίκειται η δημοπράτηση στα δύο πρώτα κτίρια στο Κάστρο του Αγίου Ανδρέα. 

Παρακολουθήστε ολόκληρη την συνέντευξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου