Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Απριλίου 01, 2024

(Αποκλειστικό) 20% αύξηση των διελεύσεων στην υποθαλάσσια σήραγγα Πρέβεζας - Ακτίου μέσα σε ένα μήνα !


Η παράδοση και λειτουργία του σύγχρονου αυτοκινητόδρομου Άκτιο - Αμβρακία ήταν δεδομένο πως θα συνέβαλε τα μέγιστα στην αναβάθμιση των περιοχών της Ηπείρου, Πρέβεζας και Λευκάδας. 

Και αυτό μεταφράζεται ποικιλοτρόπως, από την αύξηση της κίνησης στην περιοχή και την ασφάλεια των οδηγών μέχρι και τον μηδενισμό των αποστάσεων από την Αθήνα και την Δυτικά Ελλάδα. 

Τα οφέλη πολλαπλά από την λειτουργία του αυτοκινητόδρομου. 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του PrevezaBest τον Μάρτιο του 2024 σε σχέση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτος, οι διελεύσεις των οχημάτων στην υποθαλάσσια σήραγγα Πρέβεζας - Ακτίου αυξήθηκαν κατά 20% περίπου και αυτό μεταφράζεται σε 30.000 περισσότερες διελεύσεις  !

Από αυτές τις 30.000 οι μισές περίπου αφορούν επιβατικά και οι άλλες μισές σε βαρέως τύπου οχημάτων.

Τα ποσοστά αυτά είναι αυτονόητο πως θα παρουσιάσουν περαιτέρω αύξηση τους επόμενους μήνες και όσο θα πλησιάζουμε στην καλοκαιρινή σεζόν .

Έτσι λοιπόν, το προφανές, το οποίο είναι η λειτουργία σύγχρονων οδικών δικτύων πέραν της ασφάλειας που προσφέρουν στους οδηγούς, κάνουν πιο ελκυστικές τις περιοχές, δηλαδή προορισμούς. 

Η κατασκευή όμως οδικών δικτύων στην περιοχή της Πρέβεζας - η επιβεβλημένη αναβάθμιση της παραλιακής εθνικής Οδού  Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας η οποία όπως δείχνουν  τα στοιχεία παρουσιάζει ιδιαίτερη αυξημένη κίνηση μετά την λειτουργία του Άκτιο Αμβρακία και δη στα φορτηγά και η σύνδεση της με την Ιόνια Οδό θα είναι αυτές οι παρεμβάσεις που θα κάνουν την Πρέβεζα και τα παράλια να περάσουν στην σύγχρονη εποχή. 

Για να γίνει όμως αυτό απαιτείται συγκροτημένη και σύσσωμη πολιτική παρέμβαση, δείτε ΕΔΩ

Χρήστος Ανεμοζάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου