Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Απριλίου 11, 2024

Επίσκεψη στο Δημαρχείο Πρέβεζας από ομάδα μαθητών και εκπαιδευτικών του 2ου Γενικού Λυκείου


Την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024 ομάδα μαθητών και εκπαιδευτικών του 2ου Γενικού Λυκείου Πρέβεζας στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος που υλοποιούν με τίτλο «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Δημαρχείο Πρέβεζας ύστερα από αίτημά τους.

Την ομάδα του προγράμματος  υποδέχτηκε με ιδιαίτερη χαρά Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Αργυρός Λεωνίδας και τους ενημέρωσε εκτενώς για τα θέματα ενασχόλησής τους που αφορούν στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό και στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Αναφέρθηκε αναλυτικά στις προσπάθειες του Δήμου Πρέβεζας για αξιοποίηση των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών προκειμένου να ανταποκριθεί πιο αποτελεσματικά στις απαιτήσεις της ψηφιακής εποχής (ψηφιακή εξυπηρέτηση πολιτών, ψηφιακές πλατφόρμες, novoville, info kiosk κ.α.)

Επίσης, αναφέρθηκε στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα που ο Δήμος Πρέβεζας έχει ήδη υλοποιήσει, σε όσα βρίσκονται σε εξέλιξη και σε αυτά για τα οποία αναμένεται σχετική έγκριση (προγράμματα συνεργασίας Ιnterreg Adrion, Ιnterreg Wonder, Ιnterreg Solis, για την έρευνα και την καινοτομία Horizon, κ.α.)

Οι μαθητές με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν την ενημέρωση αυτή, έλαβαν απαντήσεις στα ερωτήματα που υπέβαλαν και ευχαρίστησαν τον κ. Αντιδήμαρχο για τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία.

 

Η Διευθύντρια

Σοφία Παπαμιχαήλ

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου