Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Απριλίου 23, 2024

Δράση στη λιμνοθάλασσα του Αμβρακικού από την Ορνιθολογική


Μία ακόμη πετυχημένη δράση σήμανσης Αργυροπελεκάνων στις λιμνοθάλασσες Μεσολογγίου και Αμβρακικού ολοκλήρωσε η ομάδα της ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ για το Πρόγραμμα Pelican Way of LIFE.

Κατά τη διάρκεια της αποστολής, δακτυλιώθηκαν με πλαστικό κίτρινο δακτυλίδι 25 νεοσσοί, ενώ τοποθετήθηκαν και δύο πομποί σε δύο νεαρά στην Κεντρική Λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου.
Στο πλαίσιο του Προγράμματος PelicanWayofLIFE, η ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ έχει τοποθετήσει μέχρι σήμερα 6 πομπούς σε Αργυροπελεκάνους του Μεσολογγίου και του Αμβρακικού, από τους οποίους οι 4 εκπέμπουν ακόμα, παρέχοντάς μας πολύτιμες πληροφορίες για το είδος.
Το ενθαρρυντικό είναι ότι δεν εντοπίστηκαν δείγματα της γρίπης των πτηνών η οποία τα προηγούμενα χρόνια είχε αποδεκατίσει τις αποικίες.
Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία καλεί τους πολίτες σε περίπτωση που παρατηρήσουν δακτυλιωμένους πελεκάνους να την ενημερώσουν για τη θέση εντοπισμού και να στείλουν φωτογραφικό υλικό, ενώ ευχαριστεί τους ανθρώπους των Μονάδων Διαχείρισης,τον ΟΦΥΠΕΚΑ και τους αλιείς για τη συνδρομή τους στο εγχείρημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου