Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Απριλίου 22, 2024

Ασυλία, η πηγή δεινών του Ισραήλ !, γράφει ο Σπύρος Κανιώρης


Όσο χαϊδεύουμε τα αυτιά του Ισραήλ και ανεχόμαστε τις ανοησίες τους (βομβαρδισμό πρεσβείας Ιράν στην Δαμασκό) και τα εγκλήματά τους (δολοφονίες 50 χιλιάδων αμάχων Παλαιστίνιων), για να μην μας πουν απλώς αντισημίτες, άλλο τόσο το Ισραήλ θα οδηγείται στην αστάθεια, στον εκφυλισμό και στην ηθική κατάπτωσή του!
Με ακροδεξιές ηγεσίες και φανατικούς εθνικιστές κανένας  λαός και καμία χώρα δεν είχαν ποτέ κάποιο όφελος, παρά μόνο πόνο και καταστροφή! Ο αγώνας για τη δημοκρατία και την ειρήνη θέλει αγώνες για την ειρήνη και όχι αλαλαγμούς πολέμου! Το μεγαλύτερο έγκλημα του Ισραήλ είναι η άρνηση ίδρυσης του Παλαιστινιακού κράτους, άρνηση που είναι και η αιτία των δεινών όλης της περιοχής αλλά και του ίδιου του Ισραηλινού λαού που υποφέρει ομοίως! Αυτό είναι και το μπουρλότο των Ισραηλινών που με την στενοκεφαλιά τους, βγάζουν τα μάτια τους και μποϋκοτάρουν τη ζωή τους! Η κατοχή πάντα θάχει αντίσταση και πάντα θύματα από όλες τις πλευρές! 

Δεν θα ησυχάσει κανείς, ούτε εβραίος, ούτε παλαιστίνιος, όσο δεν διαχωρίζονται τα όρια, η γη και οι πληθυσμοί αυτών των δυο γειτονικών λαών που ζουν στο ίδιο σημείο εδώ και χιλιάδες χρόνια!! Δεν έχει καμιά σημασία ποιος έκανε το πρώτο λάθος! Φοβισμένοι λαοί με παράλληλα θύματα, χωρίς πνευματική και σοφή καθοδήγηση, το μόνο που τους απομένει είναι το μίσος και η εκδίκηση! Αυτό δυστυχώς καλλιεργούν οι «Νετανιάχου» και οι «Χαμάς», που επενδύουν στη ρητορική του μίσους, της εκδίκησης και της εξόντωσης των «κακών», ενώ όλοι έχουν γίνει κάκιστοι!! Η Ειρήνη και ο φιλειρηνικός λαός του Ισραήλ βρίσκονται στο περιθώριο των αποφάσεων και στο εδώλιο του κατηγορούμενου γιατί διαφωνούν! Ομοίως τα ίδια και χειρότερα βιώνει ο Παλαιστινιακός λαός από τις επιλογές των απελευθερωτών του! Η διαφορετικότητα είναι έγκλημα στην Ιουδαία είτε είσαι παλαιστίνιος, είτε εβραίος!!

Οι ειρηνόφιλοι φίλοι στο Ισραήλ να προσέχουν από τους επικίνδυνους εθνικιστές και την ακροδεξιά ιδεολογία τους, μπαίνουν και αυτοί στο στόχαστρο! Ο εχθρός του Ισραήλ είναι εντός του! Δεν είναι εχθρός οι φτωχοί Παλαιστίνιοι που  ζητούν πατρίδα και ανεξάρτητο κράτος, ότι δηλαδή ζητούσαν και οι ίδιοι μετά το ολοκαύτωμα από τους Γερμανούς! Ο δρόμος που έχουν διαλέξει είναι πόνος και καταστροφή!

Αν κοιτάξουν κάποτε στον καθρέπτη  τους, είναι σίγουρο ότι όλοι θα …τρομάξουν και ίσως μακάρι, κάποτε, κάποιοι να …αλλάξουν!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου