Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Απριλίου 12, 2024

ΠΡΕΒΕΖΑ: Γεμάτη από σκόνη η παραλία - Οι ευθύνες του ΔΛΤ αλλά και των μεγαλοεπιχειρηματιών


Ενάμιση χρόνο έπειτα από την ομόφωνη απόφαση των τεσσάρων σημείων του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας σχετικά με το λιμάνι δεν φάνηκε να προχώρησε κάτι.


Ένα από τα τέσσερα σημεία ήταν η Χρήση εξοπλισμού που να μειώνει την όχληση από σκόνη.

Τα άλλα τρία:  Διατήρηση του εμπορικού λιμένα στη Νότια προβλήτα μέχρι την ολοκλήρωση της κατασκευής της Ανατολικής προβλήτας

Δημιουργία  χερσαίων υποδομών για την κρουαζιέρα και προσωρινή χρήση της Νότιας προβλήτας για κρουαζιερόπλοια μετά από συνεννόηση ώστε να μην παρεμποδίζεται η εμπορική δραστηριότητα.

Μετά την δημιουργία της Ανατολικής προβλήτας ή/και  της πλωτής προβλήτας, να επανεξεταστεί το master plan του λιμένα

Παρότι πέρασε ικανό χρονικό διάστημα δεν διαπιστώνεται καμία κινητικότητα προς την κατεύθυνση που το ίδιο το δημοτικό συμβούλιο είχε λάβει. 

Μια μαραθώνια συνεδρίαση που είχε προκαλέσει η Λαική Συσπείρωση Πρέβεζας. 

Στο σήμερα, έντονα παράπονα πολιτών και επαγγελματιών αλλά και τουριστών από την όχληση της σκόνης λόγω της εκφόρτωσης χύδην φορτίου από πλοίο το οποίο βρίσκεται στο λιμάνι και αναμένεται να αναχωρήσει αύριο Σάββατο. 

Στην τότε συνεδρίαση του Δ.Σ. αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και εκπρόσωποι φορέων είχαν θέσει το ζήτημα της σκόνης που προκαλείται. 

Άγνωστο παραμένει για ποιο λόγω το αρμόδιο όργανο - παραδοσιακά οι διοικήσεις του ΔΛΤ- δεν έχουν προχωρήσει στην προμήθεια εξοπλισμού που να μειώνει την σκόνη από το λιμάνι. 

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα σοβαρό ζήτημα που θα έπρεπε ήδη να είχε λυθεί. 

Από την άλλη, στην συνεδρίαση του 2022 του δημοτικού συμβουλίου μεταξύ άλλων είχαν παραβρεθεί και μεγαλοεπιχειρηματίες από τα Γιάννενα όπου οι επιχειρηματικές τους δραστηριότητες στηρίζονται από το λιμάνι της Πρέβεζας και είχαν υπερασπιστεί με σθένος την εμπορική του δραστηριότητα. 

Προφανώς για την εξυπηρέτηση των δικών τους και μόνο συμφερόντων. 

Και από τη στιγμή που τα συμφέροντά τους στηρίζονται στην εμπορική δραστηριότητα του λιμανιού, θα μπορούσαν -αν το επιθυμούσαν- μέσω ΣΔΙΤ να βοηθήσουν για την προμήθεια του εξοπλισμού για την μείωση της σκόνης., οι ίδιοι όμως διαμένουν στα Γιάννενα και το ενδιαφέρον τους περιορίζεται στο χαμηλότερο κόστος προμήθειας της πρώτης ύλης και μόνο σε αυτό. 

Χρήστος Ανεμοζάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου