Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Απριλίου 27, 2024

ΠΡΕΒΕΖΑ: Αυτοκινητόδρομοι - Χωρίς (πολλά) περιθώρια αισιοδοξίας ..


Μείζον ζήτημα για τον Νομό Πρέβεζας εκτός από την υγεία κ.α. αποτελεί το κομμάτι των αυτοκινητόδρομων. 

Από τη μια η σύνδεση με την Ιόνια και από την άλλη η ουσιαστική αναβάθμιση της παραλιακής εθνικής οδού Πρέβεζας -Ηγουμενίτσας.

Στον δεύτερο οδικό άξονα, μοναδική παρέμβαση γίνεται από την Περιφέρεια Ηπείρου μέσω τους κόμβους (αν και για αυτόν στη περιοχή Καψιώχα κρίνεται...) που κατασκευάζει που ναι μεν δίνουν κάποιες "ανάσες" ασφάλειας, δε είναι όμως αυτή η πραγματική ανάγκη του άξονα, αλλά η ουσιαστική του αναβάθμιση.

Ο τοπικός κυβερνητικός βουλευτής, Σπύρος Κυριάκης ορθά κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση για την σήραγγα Μαλακασίου Α στην Εγνατία και με αφορμή αυτό έθεσε το θέμα της παραλιακής οδού. 

Σε απάντηση του ο αρμόδιος Υφυπουργός, κος Ταχιός έδωσε μια ιδιαίτερα πολιτική, γενικόλογη απάντηση περί στενής συνεργασίας με τον Περιφερειάρχη, κο Καχριμάνη.

Ουσιαστικά ο κος Ταχιάος λέει...πως υπάρχει η πολιτική βούληση...άλλωστε για όλα τα θέματα πάντοτε από πλευράς πολιτικών υπήρχε και υπάρχει η πολιτική βούληση, επί του πρακτέου όμως...;;

Έτσι λοιπόν, για το κομμάτι αυτό -των αυτοκινητόδρομων- δεν διαφαίνεται κάποια αχτίδα φωτός..., όχι τουλάχιστον άμεσα.

Άλλωστε, όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων και ο κος Ταχιάος από τα Γιάννενα ξεκαθάρισε πως για το κράτος και το Υπουργείο προτεραιότητα είναι το Γιάννενα- Κακαβιά.

Ο βουλευτής κος Κυριάκης σημειώνει: "Στα πλαίσια της δευτερολογιας μου στην συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσα σχετικά με την ασφάλεια της Εγνατίας οδού με τον Υφυπουργό υποδομών κ. Νίκος Ταχιάος και αφού πρώτα υπήρξε η διαβεβαίωση από το υπουργείο για την ασφάλεια της σήραγγας Μαλακασίου Α αλλά και της Εγνατίας οδού εν γένει, είχα την ευκαιρία να θέσω εκ νέου το θέμα της παραλιακής οδού Πρεβεζας-Ηγουμενιτσας."

Ο Υφυπουργός απάντησε ότι βρίσκετε σε στενή συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλεξανδρος Καχριμανης για την υλοποίηση του δρόμου που θα διασφαλίσει την συνολική ανάπτυξη της περιοχής, αναφέρει ο κος Κυριάκης.
Όλη η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του Βουλευτή Σπύρου Κυριάκη στο παρακάτω βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου