Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Απριλίου 20, 2024

ΠΡΕΒΕΖΑ: Με υπογραφή του Δημάρχου Ν. Γεωργάκου και η ανάπλαση της πλατείας Νέας Σαμψούντας


Υπεγράφη μεταξύ του δημάρχου Πρέβεζας κ. Νίκου Γεωργάκου και του εκπροσώπου της «Ένωσης Εργοδομής Ηπείρου Α.Ε- Γεώργιος Ν.Κυρίτσης και ΣΙΑ Ε.Ε» Καραμπιτιάνη Ιωάννη η σύμβαση του έργου για την ανάπλαση και διαμόρφωση της πλατείας Νέας Σαμψούντας με προϋπολογισμό 300.000,00€.

Το έργο είναι ενταγμένο στο Πράσινο Ταμείο μετά από πρόταση που υπέβαλε ο Δήμος Πρέβεζας για την κατασκευή του έργου «Διαμόρφωση Πλατείας Νέας Σαμψούντας». Η χρηματοδότηση του έργου από το Πράσινο Ταμείο ανέρχεται στο ποσό των 185.386,00 € και 114.309,40 € από ιδία έσοδα του Δήμου.

Ειδικότερα στη μελέτη εντάσσονται : Καθαίρεση κάθε υφιστάμενης κατασκευής στην πλατεία (παγκάκια, τοιχία,επιστρώσεις κλπ.) εκτός των δύο μνημείων που παραμένουν ως έχουν, κατασκευή υπαίθριου θεάτρου στη βορειοδυτική πλευρά της πλατείας, νέες φυτεύσεις και εγκατάσταση αρδευτικού συστήματος, κατασκευή περγκόλων και σκιάστρων, κατασκευή καθιστικών, ανακατασκευή της περιμετρικής περιτοίχισης, κατασκευή νέων επιστρώσεων πλακιδίων με διαφορετικό σχεδιασμό τοποθέτησης, αναδιαμόρφωση της υπάρχουσας παιδικής χαράς με σύγχρονες προδιαγραφές ώστε να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα καθώς και εγκατάσταση νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού όπως φωτιστικοί στύλοι και ενδοδαπέδιος φωτισμός.

 Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος δήλωσε για το θέμα:

«Υπέγραψα ακόμα ένα έργο δέσμευσή μου κάνοντας υλοποιώντας μία ακόμη προγραμματική πρόταση του Συνδυασμού «Δήμος της Καρδιάς μας!» στη δεύτερη θητεία μας που μας εμπιστεύτηκε η συντριπτική πλειοψηφία των Δημοτών στην προσφορά όλων των Δημοτών!

Η ανάπλαση της πλατείας της Ν.Σαμψούντας Πρέβεζας , ενός τόπου με ιδιαίτερη πολιτιστική κληρονομιά που τηρεί με αξιοσημείωτη ευλάβεια τις παραδόσεις που έφεραν μαζί τους οι Έλληνες της Μικράς Ασίας και του Πόντου,πέρα από έργο αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισης του χώρου αποτελεί και έργο τιμής στη μνήμη των ξεριζωμένων Ελλήνων που έκαναν την Πρέβεζα νέα πατρίδα τους.

Η πλατεία θα αποτελεί σε λίγο καιρό σημείο αναφοράς για τη Ν.Σαμψούντα και τους δημότες από την ευρύτερη περιοχή, φιλοξενώντας όχι μόνο τις εκδηλώσεις μνήμης και πολιτισμού κάθε έκφρασης αλλά και συμβάλλοντας στην καθημερινή αναψυχή των κατοίκων και των επισκεπτών. Η πλατεία της Ν.Σαμψούντας θα γίνει αντάξια της αέναης προσφοράς των πρώτων κατοίκων της που μεταλαμπαδεύει από γενιά σε γενιά την ασβέστη φλόγα του ελληνισμού του Πόντου και της Μικράς Ασίας κάνοντάς μας όλους υπερήφανους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου