Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Απριλίου 17, 2024

ΠΡΕΒΕΖΑ: Επίκαιρη ερώτηση Κυριάκη για την Εγνατία


Επίκαιρη ερώτηση, που σημαίνει ότι η απάντηση θα δοθεί προφορικά στην Βουλή από τους αρμόδιους Υπουργό και Υφυπουργό, για την Εγνατία Οδό κατέθεσε ο βουλευτής Πρέβεζας της Νέας Δημοκρατίας Σπύρος Κυριάκης.

Σημειώνεται ότι έχουν κατατεθεί ερωτήσεις από τον βουλευτή Πρέβεζας Κώστα Μπάρκα και άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και από την βουλευτή Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη.

Ο Σπύρος Κυριάκης απευθύνεται στον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σταικούρα και τον Υφυπουργό Νίκο Ταχιάο, οι οποίοι θα πρέπει να απαντήσουν σε συζήτηση στη Βουλή για τα θέματα που έχουν ανακύψει και αφορούν στην ασφάλεια της Εγνατίας Οδού.

Στην επίκαιρη ερώτηση ο Σπύρος Κυριάκης αναφέρει:

Τις τελευταίες ημέρες, έχουν δει το φως της δημοσιότητας διάφορα δημοσιεύματα που αφορούν καταγγελίες σχετικά με την οδική ασφάλεια της Εγνατίας Οδού, λόγω πλημμελούς εκτέλεσης εργασιών συντήρησης σε αυτή, που προέκυψαν μετά τη σύσκεψη της Περιφερειακής Επιτροπής Ηπείρου.

Επιπλέον, μέσω των συγκεκριμένων δημοσιευμάτων, εκφράζονται έντονες ανησυχίες για την ασφάλεια της σήραγγας Μαλακασίου Α, μιας εκ των κατασκευασμένων σηράγγων της Εγνατίας Οδού.

Επειδή, η Εγνατία Οδός διασχίζει την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη από τον λιμένα της Ηγουμενίτσας, καθιστώντας την ένα οδικό δίκτυο με μεγάλο όγκο επισκεψιμότητας διερχόμενων οχημάτων (επιβατικών και επαγγελματικών).

Επειδή, η Εγνατία Οδός παρέχει τη δυνατότητα γρήγορης επικοινωνίας μεταξύ των διαφόρων περιοχών της Ελλάδας, διευκολύνοντας το εμπόριο, τον τουρισμό και τις μετακινήσεις μεταξύ αυτών.

Επειδή, η Εγνατία Οδός λειτουργεί ως οδικός άξονας των μεταφορών της Βαλκανικής και της Ν.Α. Ευρώπης, ενώ χρησιμοποιείται για τη μετακίνηση των τουριστών της Βαλκανικής και της Κεντρικής Ευρώπης, προς το Αιγαίο.

Επειδή η Εγνατία Οδός, αποτελεί εντέλει οδικό άξονα με κομβική σημασία για τη χώρα μας, όσον αφορά στις μετακινήσεις, στον τουρισμό και στη βιομηχανία.

Επειδή η οδική ασφάλεια των πολιτών αποτελεί ύψιστο ζήτημα ζωής, ενώ η βελτίωση της ασφάλειας των μετακινήσεων και η ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, αποτελούν βασικούς στόχους του Υπουργείου σας.

Ερωτάται ο αρμόδιος κ.Υπουργός:

-Υφίστανται πράγματι τα διαλαμβανόμενα επί των προαναφερόμενων καταγγελιών, σχετικά με την οδική ασφάλεια της Εγνατίας Οδού και της σήραγγας Μαλακασίου Α;

-Έχουν πραγματοποιηθεί οι απαραίτητοι έλεγχοι, προκειμένου να διασφαλίζεται η ασφαλής διέλευση των οχημάτων στην Εγνατία Οδό και των σηράγγων της, συμπεριλαμβανομένης της σήραγγας Μαλακασίου Α;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου