Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Απριλίου 14, 2024

ΠΡΕΒΕΖΑ: Μήνυμα χαράς και ενότητας από τον Ηγούμενο της Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους, Βαρθολομαίο


Παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής 14/4 ο κατανυκτικός εσπερινός Δ'Νηστειών στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Πρέβεζα.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικόπολεως και Πρεβέζης κος Χρυσόστομος. 

Αμέσως μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε η ομιλία του επίσημου προσκεκλημένου του Μητροπολίτου, Αρχιμανδρίτη και Ηγούμενο της Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους, Βαρθολομαίου.

Θέμα της ομιλίας το οποίο ανέπτυξε ο καθηγούμενος με σαφή και πλήρως κατανοητό λόγο ήταν "Η αρετή της διάκρισης -εμπιστοσύνη στο Θεό"

Οι πιστοί παρακολούθησαν την ομιλία με κατάνυξη και θρησκευτική ευλάβεια. 

Με αφορμή το βιβλίο "κλίμαξ" του Οσίου Ιωάννου του Σιναϊτου, κορυφαίος μετά από την Αγία Γραφή πνευματικός οδηγός των Χριστιανών, ο οποίος μέσα από το βιβλίο του περιγράφει σε 30 κεφάλαια-βαθμίδες την ουρανοδρόμο κλίμακα των αρετών που οδηγούν τον άνθρωπο από τη γη στο Θεό της αγάπης.

Στο 26ο κεφάλαιο περιγράφει την αρετή της Διάκρισης. 

Πάνο σε αυτή την αρετή στηρίχθηκε και το θέμα της ομιλίας του Καθηγούμενου ο οποίος με απλό, σαφή και όχι αναχρονιστικό λόγο και μέσα από σύγχρονα παραδείγματα της ζωής των ανθρώπων, όπως η τεχνολογία κ.α. περιέγραψε πλήρως πως η μόνη αληθινή αγάπη είναι αυτή του Θεού προς τον άνθρωπο. 

Αξίζει να σημειώσουμε πως για την ομιλία του Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίου, μια φωτεινή προσωπικότητα στους κόλπους της εκκλησίας παραβρέθηκαν πιστοί από διάφορες περιοχές της Ηπείρου, της Κέρκυρας και του Αγρινίου. 

Την επόμενη Κυριακή στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους θα τελεστεί ο τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός. 

Τον κατανυκτικό εσπερινό μεταξύ άλλων παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Πρέβεζας, Νίκος Γεωργάκος και οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών και Κοινωνικής Πολιτικής, Γιώργος Κοκκίνης και Σπύρος Κόκκαλης αντίστοιχα. 

Χρήστος Ανεμοζάλης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου