Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Απριλίου 24, 2024

Περιβαλλοντικό έγκλημα στην είσοδο της Πάργας - Σκουπίδια μέχρι και την ιστορική Γέφυρα Μερζάνη


Ένα περιβαλλοντικό έγκλημα με την πλήρη ανοχή της Δημοτικής Αρχής φαίνεται πως συντελείται στην είσοδο της Πάργας, στη περιοχή της Αγίας Κυριακή.

Όπως καταγγέλλουν αναγνώστες στο PrevezaBest και φαίνονται στις φωτογραφίες που μας απέστειλαν, το σημείο έχει μετατραπεί σε χωματερή.

Μάλιστα, όπως μας αναφέρουν, σε τακτά χρονικά διαστήματα γίνεται και επιχωμάτωση των σκουπιδιών με μηχάνημα το οποίο είναι παρκαρισμένο έξω από τον χώρο, ο οποίος έχει καλυφθεί με δίχτυ.

Ακριβώς δίπλα από τον χώρο διέρχεται μονοπάτι που οδηγεί στην Γέφυρα Μερζάνη (ιστορικό γεφύρι κατασκευής 1803), το οποίο είναι γεμάτο σκουπίδια, τα οποία φτάνουν έως και την Γέφυρα.

Η ρίψη των σκουπιδιών στο σημείο γίνεται με την ανοχή (;) της Δημοτικής Αρχής, η οποία μπορεί να ισχυρίζεται ότι είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη στο ζήτημα των απορριμμάτων, διοργανώνοντας μάλιστα και ημερίδες στα σχολεία για την ευαισθητοποίηση των μαθητών, ωστόσο η ίδια, σύμφωνα με τις φωτογραφίες, φαίνεται να μην είναι και τόσο ευαίσθητη πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το σημείο στις φωτογραφίες αποτελεί μέρος του πρώην ΧΑΔΑ στη θέση Ζάγανη 1, για την αποκατάσταση του οποίου ο Δήμος Πάργας έχει χρηματοδοτηθεί στο παρελθόν από το ΕΣΠΑ.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου