Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Απριλίου 10, 2024

Την επαναλειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στον Μύτικα ζητά ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Ν.Πρέβεζας


Ανακοίνωση του Συλλόγου 
Εκπαιδευτικών Ν.Πρέβεζας

Στην Ελλάδα τα τροχαία ατυχήματα συνιστούν ένα διαχρονικό πρόβλημα.  Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στον Μύτικα δημιουργήθηκε για την ενημέρωση των παιδιών για τους κινδύνους χρήσης του οδικού δικτύου και της εκπαίδευσής τους στους κανόνες οδικής συμπεριφοράς ως πεζοί, ποδηλάτες, οδηγοί, συμβάλλοντας στην οδική παιδεία και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων. Ωστόσο το πάρκο είναι εγκατελειμμένο και εκτός λειτουργίας εδώ και χρόνια.

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής πρέπει να επαναλειτουργήσει άμεσα με το κατάλληλο προσωπικό και την απαραίτητη συντήρηση, ώστε να αποτελεί μια ολοκληρωμένη πρότυπη εκπαιδευτική μονάδα, όπου τα παιδιά θα συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες μέσα από τις οποίες να αντιλαμβάνονται τη σημαντικότητα της κυκλοφοριακής αγωγής. Τα παιδιά να έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν στους κανόνες οδικής συμπεριφοράς και ασφάλειας, βιωματικά,με πρακτική άσκηση, κι όχι μόνο θεωρητικά.

Οι γνώσεις που αποκτά το παιδί, ως πεζός, ποδηλάτης και μελλοντικός οδηγός αποτελούν επένδυση για ένα ασφαλές μέλλον, χωρίς ατυχήματα και με παιδεία στην οδήγηση.

Ζητάμε από τις αρμόδιες αρχές να μεριμνήσουν άμεσα για την επαναλειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στον Μύτικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου