Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Απριλίου 30, 2024

Μετά το Πάσχα η λειτουργία Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων – Θα εξυπηρετεί Λευκάδα και Πρέβεζα


Ξεκινά μετά το Πάσχα τη λειτουργία της η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων, από το φορέα ψυχικής υγείας «Ίασις». Η μονάδα θα προσφέρει υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχικής υγείας σε παιδιά από 2 έως 18 ετών, σε χωριά της Λευκάδας και της Πρέβεζας. Για τις ανάγκες της μονάδας έχει διατεθεί, από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας ο χώρος του Κέντρου Ημέρας, όπου θα εγκατασταθούν οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας (ψυχολόγος, ψυχίατρος, παιδοψυχίατρος, κοινωνική λειτουργός, λογοθεραπεύτρια) που θα προσφέρουν υπηρεσίες τόσο επιτόπου όσο και με επισκέψεις στα χωριά.

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, δήλωσε:

«Όπως είχαμε προαναγγείλει κατά την επίσκεψη της τότε Υφυπουργού Υγείας, κ. Ζωής Ράπτη, τον Ιούλιο του 2022 στη Λευκάδα, ξεκινά τη λειτουργία της η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας για παιδιά και εφήβους, ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης. Η μονάδα θα επισκέπτεται χωριά τη Λευκάδα και την Πρέβεζα, παρέχοντας εξειδικευμένες ιατρικές συμβουλές και υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε οικογένειες που τις χρειάζονται.

Η εποχή είναι γεμάτη προκλήσεις για όλους, ενήλικες και παιδιά. Η πίεση των καθημερινών υποχρεώσεων, ο περιορισμένος ελεύθερος χρόνος, η επίδραση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η δυσκολία στην κοινωνικοποίηση, και πολλά άλλα, δυσκολεύουν πολλά παιδιά με αποτέλεσμα να βλέπουμε, για παράδειγμα, αύξηση στα επεισόδια bullying, στη νεανική παραβατικότητα, άγχος και κατάθλιψη από πολύ νεαρές ηλικίες, και άλλα.

Την Πέμπτη θα συναντηθώ με τους ανθρώπους που θα υλοποιήσουν διοικητικά και ιατρικά το πρόγραμμα και θα πούμε περισσότερα για τους στόχους του. Παράλληλα, θα ξεκινήσουν δράσεις για την ενημέρωση των πολιτών στις περιοχές όπου θα δραστηριοποιηθεί η μονάδα, ενώ θα υπάρξουν και συναντήσεις με φορείς για να γίνει ευρύτερα γνωστό το πρόγραμμα».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου