Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Απριλίου 20, 2024

Άρθρο του Υποψήφιου Ευρωβουλευτή με την ΝΔ, Ορέστη Ομράν στο PrevezaBest


Ο Ορέστης Ομράν – Κουκουβιτάκης, είναι διεθνής δικηγόρος στις Βρυξέλλες και υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Νέα Δημοκρατία

«Απόφαση για το Μέλλον οι Ευρωεκλογές»

Στις 9 Ιουνίου πραγματοποιούνται οι ευρωεκλογές για την ανάδειξη των εκπροσώπων των κρατών – μελών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Δυστυχώς για πολλά χρόνια έχει περάσει στην συνείδηση του κόσμου πως αυτές οι εκλογές χαρακτηρίζονται από την «χαλαρότητα».

Επίσης, ότι είναι μια ευκαιρία να σταλεί ένα μήνυμα συνήθως προς τις κυβερνήσεις και τους μεγάλους σχηματισμούς, για να εκφραστεί η αντίδραση, ο θυμός ή η οργή. Όλα αυτά εκφράζονται συνήθως με δύο τρόπους: την αποχή ή της στήριξη σε μικρότερα κόμματα διαμαρτυρίας.

Είναι καιρός όμως να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα. Να θέσουμε ένα πλαίσιο συζήτησης που θα βάζει στο επίκεντρο της συζήτησης το πραγματικό διακύβευμα των ευρωπαϊκών εκλογών και δεν είναι άλλο από την κατεύθυνση που θα επιλέξουμε να έχει η χώρα μας.

Εξηγώ: Από το 2019 η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, πέτυχε πολλά. Κλήθηκε να αντιμετωπίσει πρωτοφανείς προκλήσεις όπως η υβριδική εισβολή στον Έβρο, η πανδημία, η ενεργειακή κρίση, πόλεμος στην Ουκρανία και αστάθεια στην Μέση Ανατολή και Ακρίβεια. Η κυβέρνηση όχι μόνο στάθηκε όρθια ξαναβάζοντας την Χώρα στο τραπέζι των ευρωπαίων εταίρων μας, μετά την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αναδεικνύοντας μας σε ισχυρό παίκτη που διαμορφώνει πολιτικές και οδηγεί εξελίξεις.

Σήμερα, είναι ώρα να κεφαλαιοποιήσουμε αυτές τις κατακτήσεις. Κι αυτό θα γίνει λαμβάνοντας καθένας και καθεμία ξεκάθαρες αποφάσεις στο ερώτημα με ποια Ελλάδα θέλουμε να είμαστε:

-       Με την Ελλάδα της προόδου και της ευημερίας, των ρεαλιστικών πολιτικών και των κοστολογημένων λύσεων ή με τον λαϊκισμό των εύκολων υποσχέσεων που πληρώσαμε ακριβά.

-       Με την Ελλάδα της Ασφάλειας και της προάσπισης της Εθνικής κυριαρχίας ή με τους οπαδούς της πατριδοκαπηλίας και της ευκαιριακής εθνικοφορσύνης

-       Με την Ευρώπη των Αρχών και των Αξιών ή με τις ακραίες φωνές της δημαγωγίας που τόσο διαφορετικές θέλουν να δείχνουν μεταξύ τους, τόσο πολύ όμως επενδύουν πάνω στο ίδιο υπόβαθρο της αντίδρασης και της οργής.

Ας μην γελιόμαστε, τώρα γνωρίζουμε. θεωρητικά αντίθετες απόψεις της άκρας αριστεράς και της άκρας δεξιάς, στην ουσία όμως υιοθετούν την ίδια πρακτική της επένδυσης πάνω στην αντίδραση και την οργή.

Οι πρόσφατες περιπέτειες μας δίδαξαν πολλά και κανένας δεν θέλει να ζήσουμε ξανά την περίοδο της κρίσης, της απομόνωσης της χώρας, της φυγής των νέων παιδιών στο εξωτερικό, της ανασφάλειας. Την εποχή της χαμένης ελπίδας.

Είμαι ένας από τα χιλιάδες νέους που η κρίση, πάνω στα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα, με έστειλε στο εξωτερικό. Σήμερα όμως, υπάρχει μια κυβέρνηση στην χώρα και ένας πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που μας έκανε να πιστέψουμε πως η Ελλάδα μπορεί να γίνει μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα, στην οποία είμαστε ευπρόσδεκτοι. Μια χώρα που η πρόοδος και η Αριστεία αντιμετωπίζεται ως κίνητρο. Και το έκανε πράξη στα χρόνια που βρίσκεται στην Πρωθυπουργία.

Γι αυτούς τους λόγους η συμμετοχή στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου αλλά και η στήριξη στην Νέα Δημοκρατία είναι μια πράξη λογικής. Γιατί η αντίδραση δεν οδηγεί πουθενά. Η διαμαρτυρία δεν γίνεται δημιουργία. Η απόφαση όμως για το μέλλον είναι ουσία και πρέπει να βασιστεί πάνω – όχι στην σύγκριση – γιατί η Ελλάδα σήμερα είναι ξεκάθαρα μια άλλη χώρα από αυτήν που ανέλαβε ο πρωθυπουργός το 2019, αλλά πάνω στην προοπτική. Και η προοπτική μας πρέπει και θα είναι στο χάρτη των ισχυρών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πόλος σταθερότητας και αξιοπιστίας στην ευρύτερη γειτονιά μας, αξιόπιστος εταίρος με ισχυρή θέση και λόγο στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Κι αυτή η επιλογή είναι μια: Νέα Δημοκρατία και Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου