Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Απριλίου 02, 2024

Xωρίς απάντηση για την απαγόρευση διέλευσης κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων σε οδικά δίκτυα της Ηπείρου


Απάντηση επί της Ερώτησης που κατέθεσαν οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κ. Ιωάννης Τσίμαρης και Απόστολος Πάνας, απέστειλε αρμοδίως το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, αναφορικά με τις «αρνητικές επιπτώσεις λόγω της απαγόρευσης διέλευσης κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων σε οδικά δίκτυα της Ηπείρου».

Στην απάντηση αναφέρεται ότι, το Υπουργείο εκδίδει προσωρινά άδειες διέλευσης για οχήματα άνω των 3.5 τόνων και μέχρι να στελεχωθεί η Υπηρεσία Οδικών Τελών, όπως αναφέρεται στην υπ. αριθμ. ΔΝΣγ/οικ. 53494/ΦΝ 393/9.8.2016 Υ.Α. με θέμα «Καθορισμός εξαιρέσεων από την απαγόρευση διέλευσης στο παράπλευρο οδικό δίκτυο» - ΦΕΚ Β’/2481/11.8.2016.

Συνεχίζει, ότι η ανωτέρω απόφαση, αντικαταστάθηκε με την υπ. αρίθμ. ΔΝΣγ/οικ.19875/ΦΝ393/15.03.2017 Υ.Α. με θέμα «Καθορισμός εξαιρέσεων από την απαγόρευση διέλευσης στο παράπλευρο και εναλλακτικό οδικό δίκτυο των αυτοκινητοδρόμων και οδών ταχείας κυκλοφορίας» - ΦΕΚ Β ́/1218/06.04.2017 για την οποία η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου (Γεν. Δ/νση Συγκ/κών Υποδομών Διεύθυνση δ17), προσφάτως εισηγήθηκε την συμπλήρωσή της προκειμένου να προστεθούν και άλλες περιπτώσεις εξαιρέσεων που δεν είχαν προβλεφθεί εξ αρχής (υπέρβαρα/υπερμεγέθη, για εκτροπές κυκλοφορίας όταν εκτελούνται εργασίες, επικίνδυνα φορτία).

Τέλος, όσον αφορά τα ερωτήματα «εάν εξετάσθηκαν και επεξεργάστηκαν επαρκώς τα στοιχεία των αρμόδιων φορέων αναφορικά με την καταγραφή του οδικού δικτύου όπου προτείνεται απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων» και εάν « η αποτύπωση του οδικού δικτύου στο οποίο επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων άνω των 3,5 τόνων βασίστηκε εξ’ ολοκλήρου στο υλικό που απεστάλη από τους αρμόδιους φορείς» δεν υπήρξε απάντηση από το Υπουργείο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου