Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Μαΐου 14, 2024

ΠΡΕΒΕΖΑ: Επισφαλής η λειτουργία του Νοσοκομείου - Χωρίς εφημερίες σε χειρουργική και ορθοπεδική για 12 και 20 μέρες αντίστοιχα


Το σημαντικό πρόβλημα της υποστελέχωσης της ιατρικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου Πρέβεζας επισήμανε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, Κώστας Κύρλας σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στην εκπομπή "Όλα στον Αέρα" και στον Χρήστο Ανεμοζάλη ο κος Κύρλας υπογράμμισε την άμεση ανάγκη στελέχωσης του Νοσοκομείου με ιατρικό προσωπικό, πόσο μάλλον δε ενόψει της τουριστικής σεζόν όπου ο πληθυσμός πολλαπλασιάζεται.

Κλινικές όπως η Χειρουργική τον μήνα που διανύουμε μένει χωρίς εφημερεύοντα γιατρό για 12 περίπου μέρες ενώ η ορθοπεδική για πάνω από 20 μέρες. Αυτό δημιουργεί προβλήματα και επισφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου.  Το θέμα αυτό το έχουμε γνωστοποιήσει και στην κοινωνία μέσω ανακοινώσεων και στην Διοίκηση η οποία μεταθέτει τις ευθύνες στα παραπάνω κλιμάκια. Απαιτείται η αλλαγή στο οργανόγραμμα του νοσοκομείου ανέφερε ο κος Κύρλας. Οι εργασιακές συνθήκες στο Νοσοκομείο αποτελούν αντικίνητρο για να έρθουν νέοι γιατροί είπε ο κος Κύρλας και πρόσθεσε πως οι απολαβές στους μισθούς δεν είναι βιώσιμες κάτι που επίσης αποτελεί ένα ακόμη αντικίνητρο, είπε.  

Επίσης, στην εκπομπή μίλησε και η κα.Γεωργαλή, συμβασιούχος εργαζόμενη στον  τομέα καθαριότητας του νοσοκομείου, η οποία μαζί με άλλα 14 άτομα προσλήφθηκαν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στο νοσοκομείο την περίοδο της πανδημίας του κορονοιού. 

Όπως είπε η κα Γεωργαλή οι συμβασιούχοι σε όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδας δώσαμε την ψυχή μας, δώσαμε και δίνουμε μεγάλο αγώνα και τώρα ο Υπουργός Υγείας μας λέει πως δεν είμαστε χρήσιμοι ανέφερε η ίδια και συνέχισε λέγοντας πως οι συμβασιούχοι στη σίτιση και στην καθαριότητα καλύπτουν διαρκείς και πάγιες ανάγκες. Δεν είμαστε χρήσιμοι γιατί θέλουν να βάλουν ιδιώτες - εργολάβους οι οποίοι όμως στοιχίζουν τρεις φορές περισσότερο απ'ότι οι συμβασιούχοι, δήλωσε. 

Το 40% των εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας αποτελείται από συμβασιούχους όπου οι συμβάσεις τους λήγουν τέλος του έτους δήλωσε καταλήγοντας ο κος Κύρλας. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου