Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Μαΐου 29, 2024

Αυλαία την Πέμπτη για το 22ο Preveza Jazz Festival


Μια μεγάλη σκηνή τζαζ και έθνικ μουσικής για 4 μέρες

Στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας και στην καθημερινή ενημερωτική εκπομπή "Όλα στον Αέρα"με τον Χρήστο Ανεμοζάλη μίλησε ο κ. Γιώργος Μήτσιος, καλλιτεχνικός διευθυντής του Preveza Jazz Festival, που ξεκινά στην πόλη μας την Πέμπτη 30 Ιουνίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 2 Ιουνίου με χώρο διεξαγωγής την πλατεία δικαστηρίων, στην παραλία Πρέβεζας , με ώρα έναρξης 9μ.μ και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Όπως είπε μεταξύ άλλων ο κος Μήτσιος πρόκειται για ένα τετραήμερο υπέροχης μουσικής και για όλα τα γούστα και τα ακούσματα καθώς δεν πρόκειται για ένα αυστηρά jazz festival.
Η χορωδία Αρμονία, το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας και σχήματα από το Λουξεμβούργο, τη Σουηδία, την Αλβανία, τη Γερμανία και την Πολωνία θα “συναντηθούν” στην παραλία της Πρέβεζας ενώ το βράδυ του Σαββάτου 1η Ιουνίου το κοινό της ευρύτερης περιοχής θα έχει την ευκαιρία να ακούσει την μεγάλη ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη.
Η αυλαία για το 22ο Preveza Jazz Festival θα πέσει το βράδυ της Κυριακής, με τον Shantel ξεχωριστό συνθέτη και ερμηνευτή, όπου σ’ ένα balkan disco πάρτι, θα ξεσηκώσει το κοινό σε σύμπραξη με τον “δικό” μας Θωμά Κωνσταντίνου.
Ο κος Μήτσιος στάθηκε και στη σημαντική συμβολή των συνδιοργανωτών, Δήμου Πρέβεζας και Π.Ε. Πρέβεζας όπως επίσης στους ιδιώτες χορηγούς του φεστιβάλ αλλά και τους εθελοντές, ενώ αναφέρθηκε στο πολιτιστικό κομμάτι και την αξία που έχει το Preveza Jazz Festival καθώς μετά από αυτό των Αθηνών, είναι το φεστιβάλ της Πρέβεζας.
Παράλληλα, για το φεστιβάλ στην εκπομπή μίλησαν ο Αντιπεριφερειάρχης κος Στράτος Ιωάννου και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κος Λεωνίδας Αργυρός, όπου και οι δύο αναφέρθηκαν στη σπουδαιότητα των εκδηλώσεων με άμεσο αποτέλεσμα στην πολιτιστική και τουριστική ενίσχυση της πόλης.
Ακολουθεί το πρόγραμμα του 22ου Preveza Jazz Festival
-Πέμπτη 30 Μαΐου
•Χορωδία Αρμονία Πρέβεζας συνοδεύεται απο το Jazz Trio .
•Nils Landgren Funk Unit – Σουηδία
•Dock in Absolute – Λουξεμβούργο
-Παρασκευή 31 Μαΐου
•Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας – Ελλάδα
•AJS Quartet – Αλβανία
•Botticelli Baby – Γερμανία
-Σάββατο 1 Ιουνίου
•Product may contain – Πολωνία
•Μαρία Φαραντούρη - David Lynch, Tάκης Φαραζής - Ελλάδα
-Κυριακή 2 Ιουνίου
•The Jazz Express – Ελλάδα
•Shantel & Bucovina Club Soundsystem ft Θωμάς Κωνσταντίνου - Γερμανία + Ελλάδα
Τέλος το Preveza Jazz Festival 2024 διοργανώνεται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Preveza Jazz Festival, την Περιφερειακή Ενότητα και το Δήμο Πρέβεζας και υποστηρίζεται από το Υπουργείο Πολιτισμού, το Σουηδικό Ινστιτούτο, το Πολωνικό Ίδρυμα Adam Mickiewicz Institute, την Πρεσβεία του Λουξεμβούργου και την Πρεσβεία της Πολωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου